Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au raportat vineri dimineaţă 238 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, cu aproape 60 mai puţine decât în ziua precedentă, bilanţul total ajungând la 12.135 îmbolnăviri de la începutul crizei sanitare şi până în prezent.  

Potrivit surselor BIHOREANULUI, între persoanele detectate cu Covid în ultimele 24 de ore sunt şi 23 cadre medico-sanitare de la Spitalul Municipal din Oradea, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Spitalul MAI din Oradea şi spitalul din Marghita.

Din 46 comune şi oraşe

În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate infectări în 46 de unităţi administrativ-teritoriale, mai puţine decât în ziua precedentă, când au fost raportate noi cazuri în 55 de comune şi oraşe.

Bihorenii recent diagnosticaţi provin din Oradea, Gepiu, Sânmartin, Sântandrei, Sălard, Ineu, Borş, Toboliu, Batăr, Nojorid, Oşorhei, Copăcel, Brusturi, Cărpinet, Tinca, Ceica, Biharia, Nucet, Girişu de Criş, Aştileu, Suplacu de Barcău, Ştei, Curtuişeni, Cefa, Popeşti, Chişlaz, Salonta, Uileacu de Beiuş, Paleu, Pomezeu, Sâmbăta, Diosig, Tulca,  Tărcaia, Cociuba Mare, Beiuş, Lunca, Câmpani, Rieni, Tăuteu, Aleşd, Marghita, Abrămuţ, Săcueni, Valea lui Mihai şi Aleşd.

Situaţia internărilor

În ultimele 24 de ore, în Bihor nu a mai fost raportat niciun deces, astfel că bilanţul la acest capitol rămâne de 317 cazuri.

Autorităţile au anunţat că numărul vindecărilor a crescut la 8.324, ceea ce înseamnă 290 vindecări în acest interval de timp.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate joi dimineaţă 501 persoane (la acelaşi nivel ca înainte cu o zi), iar numărul cazurilor active din judeţ a coborât uşor, la 3.494.

Mai puţine amenzi

Echipele mixte de polițiști și jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat și măsuri de sancționare pentru încălcarea legislației în vigoare.

Polițiștii și jandarmii au verificat 3.730 persoane carantinate și 2.352 persoane izolate la domiciliu, efectuând totodată verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 118 societăți comerciale și în 238 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 304 sancțiuni contravenționale, din care 174 cu avertisment scris și 130 cu amenzi în valoare de 65.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. În aceste misiuni au fost implicați 247 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 34 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 8 în patrule mixte, aplicând 23 sancțiuni contravenționale din care 16 cu avertisment scris și 7 cu amenzi în valoare de 3.500 lei.

Totodată, 6 jandarmi au asigurat paza permanentă în cele două localități bihorene plasate în carantină, Câmpani și Fînațe.