În Bihor au fost diagnosticate cu SARS-CoV-2 încă 23 persoane, potrivit informaţiilor date publicităţii vineri de către Grupul de Comunicare Strategică, fapt care a ridicat bilanţul îmbolnăvirilor la 3.416, cumulat de la începutul pandemiei şi până în prezent.

În ultimele 24 de ore, în Spitalul Municipal din Oradea a mai fost înregistrat un deces în rândurile pacienţilor, pe fondul infectării cu virusul. Potrivit surselor locale, persoana care a încetat din viaţă este o orădeancă în vârstă de 69 de ani, care suferea şi de hipertensiune arterială, dezvoltând o insuficienţă respiratorie severă din cauza infectării.

În ce priveşte locul de provenienţă al celor 23 de noi cazuri, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Tileagd, Holod, Sânmartin, Biharia, Derna, Diosig, Remetea, Salonta, iar una dintr-un alt judeţ.

Noil îmbolnăviri au fost depistate după ce în judeţ s-au efectuat în cursul zilei precedente 493 teste PCR (din care 242 la Spitalul Judeţean, 167 la Spitalul Municipal din Oradea şi 84 la Marghita), din acest total 12 fiind repetări ale analizelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

Pe de altă parte, în Bihor au fost declarate vindecate încă 36 persoane, numărul vindecărilor ajungând în judeţ la un total de 2.647.

Vineri dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 222 pacienţi (cu 59 mai puţini decât în ziua precedentă), iar în judeţ erau întregistrate 640 cazuri active.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 1.629 noi îmbolnăviri şi 42 decese, astfel încât bilanţul cazurilor Covid de la începutul pandemiei a ajuns la 119.683, iar al deceselor la 4.633. În unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 7.245 persoane cu Covid, dintre care 508 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 9.352 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 erau în izolare la domiciliu, iar 7.004 în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.850 persoane se află în carantină la domiciliu (cu zece mii mai puţin decât în ziua precedentă), iar în carantină instituționalizată 179 persoane (cu 171 mai multe decât joi).