Dezvăluirile BIHOREANULUI despre angajaţii Direcţiei Vamale "izolaţi" de şeful Finanţelor Bihor, după ce unul dintre ei a ajuns la spital infectat cu Covid-19, iar alţi doi în izolare, expuşi fiind în timpul unei şedinţe şi al unei petreceri de pensionare ţinută la serviciu în toiul stării de urgenţă, le-a cam stat în gât şefilor de la Cluj.

În loc să fi răspuns cererii ziarului şi să ia măsuri pentru ca astfel de derapaje să nu se mai întâmple, ANAF-iştii s-au ofuscat, trimiţând o depeşă - nesemnată, nedatată, ca nişte veritabili anonimi - în care neagă evidenţa.

Adică, în opinia lor, petrecerea de pensionare cu pizza, prăjituri şi sucuri n-a fost de fapt o petrecere, deşi e dovedită cu poze, ci – atenţie - un banal "prânz de la catering" care s-ar servi în fiecare zi şi în timpul căreia vameşii ar fi păstrat, de fapt, distanţarea socială.

Cât despre adjunctul Regionalei Vamale, Selyem Ladislau, care s-a pozat cu proaspăta pensionară, fără mască, "nu se pune", căci în viziunea finanţiştilor de la Cluj, expunerea a durat doar 5 secunde, deci sigur nu s-a îmbolnăvit nimeni.

Trecând peste tonul lipsit total de profesionalism şi decenţă şi peste lipsa de informaţie concretă a unui comunicat emanat de o instituţie publică, Bihorel nu poate să nu remarce cât de adânc se afundă în minciună slujbaşii statului doar pentru că au fost prinşi "în fapt".