Intrările în oraş dinspre Cluj şi Arad au fost reabilitate. Lucrările de refacere a covoarelor asfaltice şi marcajelor rutiere de la cele două intrări în oraş au fost finalizate la sfârşitul săptămânii trecute.

"Pentru a deranja cât mai puţin traficul rutier, pe Calea Clujului s-a lucrat exclusiv noaptea. În schimb, pe Calea Aradului lucrările s-au desfăşurat ziua, pe câte o bandă pe sens", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările în zonă vor continua în perioada următoare cu lărgirea la 2 metri a acostamentului de pe partea stângă a străzii pe direcţia de mers spre Cluj, pentru a face loc unei piste pentru biciclete şi unui trotuar.

La fel, pe Calea Aradului, odată reabilitate covoarele asfaltice, se vor reabilita în perioada următoare şi acostamentele şi trotuarele.

"Atât la lucrările de pe Calea Clujului, cât şi la cele de pe Calea Aradului se vor monta parapeţi metalici de-a lungul trotuarelor", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Lucrările de reabilitare a celor două intrări în oraş sunt executate de Drumuri Bihor prin contractul cadrul cadru de reparaţii şi întreţinere străzi şi urmează să se finalizeze în cursul lunii august.