Ore în şir, în faţa sediului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor zeci şi zeci de persoane au stat la cozi în cursul zilei de luni, pentru a-şi achita dările către bugetul de stat, riscând să se îmbolnăvească, în contextul pandemiei Covid-19.

"Finanţe, dări la stat... Noah aşe pierd io timp acum în loc să lucrez", a comentat pe Facebook, nemulţumită, orădeanca Alexandrina Chelu, proprietara unei afaceri de familie, producătoare de steaguri.

Şeful AJFP Bihor, fostul prefect al judeţului Ioan Mihaiu, a declarat BIHOREANULUI că persoanele care au format cozile sunt mici întreprinzători, care refuză să utilizeze metode de plată online.

"Au fost cozi, la fel ca luna trecută, pentru că oamenii s-au grăbit să-şi achite impozitele şi contribuţiile la bugetul de stat pe considerentul că este sfârşitul lunii şi, din obişnuinţă, fac acest lucru pe ultima sută de metri, pentru a nu plăti penalităţi. Angajaţii instituţiei le-au explicat, dar degeaba, şi că pot folosi metode online, şi că în perioada stării de urgenţă nu se aplică penalităţi", a spus Mihaiu.

Şeful AJFP Bihor a precizat că întreaga zi jundarmii au supravegheat mulţimile de contribuabili, încercând să le impună respectarea distanţării fizice, iar în sediul instituţiei au intrat câte cinci persoane, adică una la fiecare ghişeu, pentru a evita aglomerarea şi a reduce riscul răspândirii bolilor.

"Fac apel la contribuabili să evite deplasările pentru plata dărilor către bugetul de stat şi să folosească metoda online, care îi ajută şi pe ei să nu se îmbolnăvească", a mai spus directorul AJFP Bihor.