Crăpăturile din Piaţa Unirii, spaţiul pietonal reabilitat din bani europeni în centrul Oradiei, au ajuns până în Consiliul Local. Liderul grupului PSD, Liviu Sabău Popa (foto), a cerut luni, în încheierea şedinţei CL, lămuriri cu privire fisurile apărute în dale la numai un an de la darea în folosinţă.

"Aş dori să îl întreb pe directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea: mai avem garanţie pentru Piaţa Unirii? Au fost sesizaţi cei care au făcut lucrarea că aceasta a început să crape?", a întrebat Popa.

Interpelat de consilierul local, directorul Ghitea şi-a declinat orice responsabilitate, arătând că, finanţate din bani europeni, lucrările au fost gestionate de către Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională. "Nu ne-am ocupat noi", a spus Ghitea.

La rândul său, directorul DMPFI, Marius Moş, a afirmat că lucrarea este încă în garanţie, însă a evitat să dea un răspuns tranşant cu privire la obligarea constructorului la înlocuirea dalelor crăpate.

"Există garanţie pe lucrare. În această primăvară vom face o analiză, pentru că sunt mai mulţi factori care au putut contribui la ce s-a întâmplat acolo. Sunt foarte multe maşini care au pătruns în zona pietonală, deşi acest lucru era interzis", a spus Moş.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat încă de anul trecut, mai multe din plăcile albe de piatră trani din zona centrală a platoului au crăpat. Viceprimarul Mircea Mălan a promis atunci că municipalitatea va lua măsuri pentru identificarea celor vinovaţi şi obligarea lor la refacerea lucrărilor.