Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta în cazul unui bărbat de 33 ani din comuna Tileagd şi al unei orădence de 21 ani, acuzaţi de obţinerea frauduloasă a unui credit bancar de aproape 7.000 euro.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că împrumutul a fost cerut de bărbatul din Tileagd, Lengyel Vilmos, care s-a folosit de o adeverinţă de venit şi un contract individual de muncă completat în fals de orădeanca Raluca Pop. "După obţinerea creditului de 6.886 euro, suspectul nu a mai achitat ratele lunare aferente, folosind banii în interes personal", au stabilit poliţiştii.

În urma anchetei, Lengyel a fost pus sub învinuire pentru înşelăciune şi uz de fals, în timp ce Pop este acuzată de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Marţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta şi au înaintat dosarul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a celor doi.