Sala de judo de la LPS CSS Bihorul Oradea găzduieşte în această săptămână un stagiu internaţional de pregătire comună la judo, la care participă mai multe loturi naţionale şi olimpice.

Stagiul a început luni, la ora 17, şi este programat până la sfârşitul săptămânii. "Este cel mai bun mijloc de pregătire al judokanilor, practicat pe scară largă în toată lumea", după cum a declarat antrenorul orădean Emil Morar.

Participarea este una numeroasă şi valoroasă, fiind preznente următoarele echipe: Lotul Olimpic de seniori al României (masculin), Lotul Naţional de Tineret (masculin), Lotul Naţional de Cadeţi şi Juniori (masculin), Centrul Olimpic IJF din Budapesta, care are în componenţă sportivi din toate ţările lumii, Lotul Olimpic de Seniori al Ungariei, dar şi majoritatea cluburilor de seniori şi juniori din România.

Organizatori stagiului sunt: Catedra de judo de la LPS CSS Bihorul Oradea (director prof. dr. Dan Constantin Matei), CSM Oradea (preşedinte prof. Şerban Sere) şi JC Liberty Oradea (preşedinte Cornel Agud).