Proces fulger la Tribunalul Bihor, în cazul Luminiţei Leuca, femeia din Sântandrei care şi-a ucis fratele. Dezbaterile privind propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele Luminiţei Leuca, programate vineri, pentru ora 14, s-au terminat după doar o jumătate de oră.

Solicitarea procurorilor s-a judecat în Cameră de consiliu, fără public, în prezenţa Luminiţei Leuca.

Reţinută joi după-amiază, ea a fost adusă în cătuşe de poliţişti în faţa instanţei. Nici la sosire şi nici la plecare, femeia nu a făcut vreo declaraţie jurnaliștilor prezenți. Ea a fost urcată într-o autospecială a Poliţiei Bihor şi depusă, apoi, în Arestul Poliţiei Bihor.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a pronunţat verdictul după o jumătate de oră de deliberări. Potrivit portalului instanţei de judecată, magistratul a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus arestarea preventivă a Luminiţei Leuca pentru o perioadă de 30 zile, sub acuzaţia de omor săvârşit asupra unui membru de familie. 

Măsura mai poate fi contestată de femeie în termen de 48 de ore de la comunicare, iar în acest caz, dezbaterile se vor relua la Curtea de Apel Oradea. 

După cum a relatat BIHOREANUL, Luminiţa Leuca este acuzată că şi-a ucis fratele, sugrumându-l cu o frânghie, lângă unul dintre drumurile ce leagă Oradea şi Sântandrei.

Potrivit anchetatorilor, femeia şi-a îmbrâncit fratele de pe drum, pe un câmp, şi-a scos din buzunarul hainei o frânghie cu care a început să-l stranguleze, reuşind să-l trântească la pământ, cu faţa în sus, iar apoi a continuat să strângă de funie, timp de 20 de minute, până când acesta nu s-a mai zbătut. Înainte să plece, ea i-a verificat pulsul, a luat apoi frânghia, telefonul mobil şi portmoneul fratelui, precum și două pachete de ţigări, pe care le-a pus într-o pungă de plastic, iar a doua zi dimineaţa s-a dus la serviciu, în Oradea, de unde a fost ridicată de procurori.

Aceștia au percheziționat apoi apartamentul din Sântandrei, unde autoarea și victima locuiau împreună cu alte două surori, unde au găsit şi "arma" crimei, dar şi obiectele victimei.

Luminiţa Leuca a fost reţinută, joi, iar în timpul audierilor care au urmat, ea şi-a recunoscut fapta, detaliind şi modul în care a comis-o. Medicii legişti care au efectuat autopsia au stabilit că "moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin comprimarea gâtului cu un laţ".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!