Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a anunţat, marţi, trimiterea în judecată a unui tânăr de 27 ani din satul bihorean Chioag, comuna Sârbi, pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Florin Marian este acuzat că, anul trecut, pe 27 septembrie, şi-a ucis în bătaie fratele în vârstă de 21 ani. Victima consuma frecvent băuturi alcoolice, iar în seara incidentului a fost într-o stare avansată de ebrietate şi pus pe scandal.

"Din declaraţiile martorilor, a spart farfurii, geamurile din locuinţă, şi-a agresat părinţii dar şi pe o vecină care a încercat să intervină. Inculpatul a ajuns şi el acasă şi, văzând ce s-a întâmplat, l-a apostrofat, moment în care victima a sărit la bătaie, cei doi lovindu-se reciproc", a explicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În timpul bătăii, Florin Marian a luat la un moment dat o sfărâmătoare de porumb, cu care şi-a lovit fratele de mai multe ori în zona toracelui, până când acesta a murit. "Medicii legişti au stabilit că moartea victimei a survenit ca urmare a unui traumatism toracic închis cu fractură costală, contuzie pulmonară cu pneumotorace asociat şi contuzie miocardică", a mai precizat Vasile Popa.

Dus în faţa procurorilor, Florin Marian a pretins că şi-a lovit fratele în legitimă apărare, iar moartea acestuia ar fi survenit, cel mai probabil, după ce ar fi căzut. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Tribunalului Bihor, magistraţii dispunând faţă de el doar măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Ulterior, însă, procurorii au găsit sfărâmătoarea cu care tânărul îi provocase fratelui său rănile mortale. "În timpul necropsiei, s-au găsit urme pe pieptul victimei care au fost expertizate iar rezultatul analizelor, primit la sfârşitul lunii ianuarie, a confirmat că acestea corespundeau dinţilor sfărâmătorii", a explicat procurorul.

Pus în faţa probelor, Marian a cedat, recunoscând că şi-a pierdut cumpătul din cauza comportamentului nesăbuit al fratelui său, care era alcoolic şi violent, făcându-i de râs familia în comunitate. Ca urmare, procurorii au decis trimiterea tânărului în judecată, sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte. Dacă va fi condamnat, acesta riscă închisoare între 5 şi 15 ani.