Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început cercetările în cazul unui băiat de 12 ani dat dispărut în urmă cu două zile şi al cărui cadavru a fost găsit miercuri dimineaţă, în jurul orei 8, într-un sac, îngropat lângă calea ferată dintre Oradea şi Biharia.

Potrivit unor surse judiciare, copilul este de etnie romă şi locuia cu mama, sora şi concubinul acesteia, însă a fost dat dispărut de tatăl său, care nu l-a mai văzut de anul trecut şi care avea suspiciuni că băiatul ar fi fost ucis.

În urma verificărilor făcute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, bănuielile bărbatului s-au confirmat. Autorul crimei a fost identificat în cursul zilei de ieri, în persoana unui tânăr de 22 ani din Episcopia Bihor, care avea o relaţie cu sora victimei.

Criminalul, reţinut în cursul zilei de marţi, a şi recunoscut fapta pe care, spune el, a comis-o în luna decembrie anul trecut. Miercuri dimineaţă, acesta i-a condus pe poliţişti la locul unde se afla îngropat copilul şi a descris cu lux de amănunte ce s-a întâmplat.

"Fapta s-a petrecut în decembrie anul trecut, când s-a enervat deoarece îl suspecta pe copil de furtul unor bani. L-a bătut şi, când a văzut că băiatul a murit, l-a pus într-un sac şi l-a îngropat lângă calea ferată", a explicat BIHOREANULUI sursa citată.

Ucigaşul copilului va fi prezentat, miercuri seară, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru omor.