Tribunalul Bihor a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele unui orădean anchetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sub acuzaţia de loviri cauzatoare de moarte.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Cristian Ardelean, a declarat, luni, că bărbatul, Lazăr Tripa, 49 de ani, a acuzat că, în zorii zilei de joi, 6 iunie, în jurul orei 4, pe fondul unei altercaţii spontane, a ucis în bătaie un orădean de 54 ani.

"Incidentul s-a petrecut lângă restaurantul Stradivarius, unde cei doi au petrecut noaptea. La ieşirea din local, în apropierea podului Decebal din Oradea, inculpatul a lovit cu pumnul în faţă victima, doborând-o la pământ, iar apoi a călcat-o în picioare, provocându-i rupturi ale ficatului şi pancreasului, care i-au determinat decesul", a declarat Ardelean.

Criminalul a fost identificat şi prins duminică dimineaţă. Dus în faţa procurorilor, Tripa a recunoscut fapta, astfel că a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Tribunalului Bihor, care a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.