O răfuială între doi orădeni s-a încheiat tragic, luni seară. Potrivit unor surse din anchetă, incidentul s-a petrecut pe strada Transilvaniei în jurul orei 22 şi a fost provocat de victimă, Mihai Dumbrovan (foto dreapta), 36 de ani, un cunoscut interlop orădean.

Spargere fatală

Dumbrovan a oprit lângă un Mercedes parcat pe stradă şi i-a spart geamul portierei din dreapta faţă, după care a fugit spre strada Posada. În maşină se afla proprietarul, Raul Zetocha (foto stânga), un tânăr de 24 de ani, împreună cu prietena sa. Zetocha a sărit imediat din maşină şi a pornit în fugă în urmărirea individului, reuşind să-l ajungă chiar la intersecţia celor două străzi.

"Aici a avut loc o altercaţie între cei doi, iar tânărul l-a înjunghiat pe Dumbrovan cu mai multe lovituri de cuţit", a explicat sursa BIHOREANULUI.

După incident, atât Zetocha cât şi prietena sa au fugit, abandonând maşina şi victima plină de sânge. Dumbrovan a reuşit să ajungă până acasă, unde a cerut ajutorul unei vecine, care a sunat la SMURD. Bărbatul a fost transportat la spital şi operat în aceeaşi seară, însă medicii nu l-au mai putut salva. Avea aproximativ 15 lovituri de cuţit pe tot corpul, iar unele i-au atins organe vitale.

Crimă explicată pe Facebook

declaratie zetocha.jpgTot la spital a ajuns şi agresorul său, Raul Zetocha, cu tăieturi la mână. După ce a primit îngrijiri medicale, a fost lăsat să plece.

Tânărul a încercat să-şi explice gestul postând mesaje pe contul său de Facebook, în care susţine că victima sa a fost mascată şi l-a atacat după ce ar fi încercat să-i spargă maşina. "Eram în Rogerius, mi-a spart unu maşina, am fugit, l-am prins şi....", a postat tânărul chiar de la spital.

Ulterior, Zetocha a mai postat că regretă cele întâmplate. "Poate unii dintre voi aţi auzit ce s-a întâmplat azi. Nu ştiu cum să găsesc a explica în cuvinte tragedia asta ce mi se întâmplă. Nu puteţi şti cum mă simt trăind de acum înainte cu chinul ăsta. Mulţi mă judecaţi acum, vă doriţi răzbunare. Pentru??? Pentru faptul că nu am fost eu cel care a căzut?? Ca oricare altul, mi-am apărat viaţa mea, rănile suferite sunt nimic faţă de ceea ce simt eu în suflet... REGRET nespus cele întamplate, nu pot să realizez cum mi s-a putut întampla aşa o tragedie", a scris Zetocha.

Tânărul a spus că nu ştie ce voia victima de la el, de ce l-a atacat, deoarece nu l-a recunoscut, el fiind mascat. Asta cu toate că cei doi se cunoşteau. "Cu ce i-am greşit vreodată? Avea faţa acoperită, mascat, nu aveam cum să îl recunosc... îmi pare foarte, foarte rău", a fost mesajul transmis pe reţeaua de socializare de tânăr.

Trecut "glorios"

Victima lui Zetocha este un personaj cunoscut în lumea interlopă şi cercetat în mai multe rânduri pentru fapte comise cu violenţă. Poreclit Mişi, Mihai Dumbrovan a fost anchetat pentru tâlhării, recuperări şi furturi, majoritatea cu mână armată. În mai 1999, împreună cu alţi doi indivizi, Dumbrovan a furat trei arme de la magazinul Vânătorul cu care, în iunie 1999, au înspăimîntat Oradea, printr-o serie de atacuri.

Printre altele, bărbatul a fost implicat împreună cu un amic de-al său, Cornel Varga Leon, zis Leu, în incendierea unui atelier de confecţii al societăţii Arta Crişana, atac soldat cu uciderea paznicului unităţii, pe care l-au împuşcat cu o armă de vânătoare.

În faţa procurorilor şi a judecătorilor, Varga şi Dumbrovan au susţinut atunci că au fost trimişi de un om de afaceri italian, Carlo Giovenzana, care era în conflict cu proprietarul atelierului, şi care le-ar fi oferit 30.000 mărci germane. Instanţa l-a achitat, însă, pe italian, condamnându-i doar pe atacatori. Cornel Varga a primit 16 ani de închisoare pentru omor calificat şi distrugere, iar Mihai Dumbrovan a primit 15 ani, pentru aceeaşi faptă.

Totuşi, nici Zetocha nu este chiar uşă de biserică. El a fost suspectat în mai multe cazuri de furturi din maşini, însă niciodată dovedit. Acum, el urmează să fie anchetat pentru omor.

UPDATE:

După publicarea ştirii de către BIHOREANUL, contul de Facebook al lui Zetocha a fost şters.