Tribunalul Bihor a dispus arestarea pentru 30 de zile a unui bărbat din comuna Vârciorog, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru omor deosebit de grav.

Adrian Pop, 33 de ani, este acuzat că, marţi, 30 aprilie, şi-a ucis cu cruzime concubina, lovind-o de mai multe ori cu un bolţar de beton.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a declarat BIHOREANULUI că victima a murit după prima lovitură încasată, însă bărbatul nu s-a oprit, agresând-o în continuare. "A lovit-o cu acel bolţar până când i-a zdrobit aproape în întregime capul, braţele şi picioarele. Este un tip de bolţar special, folosit în mină, care avea în jur de 35 de kilograme", a explicat prim-procurorul.

Crima a fost suprinsă de copilul şi de mama victimei, care au început să strige după ajutor, moment în care ucigaşul a plecat, fiind apoi prins de o patrulă de Poliţie la marginea localităţii.

Dus în faţa procurorilor, Adrian Pop a recunoscut crima, pe care, spunea el, a comis-o pe fondul geloziei. "Potrivit declaraţiilor date de inculpat, între el şi victimă au mai avut loc certuri, dar în seara zilei de 30 aprilie discuţiile au degenerat. Victima a încercat să fugă, moment în care inculpatul a lovit-o întâi cu pumnul, iar apoi, când ea a căzut, cu bolţarul pe care l-a găsit în apropiere", a relatat prim-procurorul Popa.

În urma audierilor, procurorii Parchetului Bihor au solicitat arestarea criminalului. Pe 1 mai, acesta a fost prezentat Tribunalului Bihor şi arestat pentru 30 de zile. "Dacă va fi condamnat, bărbatul riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare, ori chiar detenţia pe viaţă", a mai declarat şeful Parchetului.