Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor l-au pus sub învinuire pe Raul Zetocha, tânărul de 24 de ani care, luni seară, l-a înjunghiat cu mai multe lovituri de cuţit pe interlopul orădean Mihai Dumbrovan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, procurorul Cristian Ardelean, tânărul este cercetat sub acuzaţia de omor şi nu va fi arestat deocamdată, controversata decizie fiind motivată prin faptul că verificările făcute conduc spre ideea că acesta s-ar fi aflat în legitimă apărare.

"Indiciile din dosar conduc spre ipoteza că învinuitul a fost în legitimă apărare. Iar până acum nu există martori oculari care să contrazică susţinerile învinuitului", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

După cum spun surse judiciare, tânărul a cerut procurorului să fie arestat, iar când acesta i-a adus la cunoştinţă că va fi cercetat în libertate, s-a prezentat la sediul Poliţiei Bihor, cerând să i se asigure protecţie, de teama unei eventuale răzbunări venite din partea familiei şi prietenilor victimei sale.

Solicitarea lui Zetocha a fost respinsă de poliţişti. În schimb, o maşină a instituţiei a patrulat peste noapte în zonă, pentru a-l monitoriza, de teamă ca nu cumva să fugă.

După cum se ştie, interlopul Mihai Dumbrovan a murit în noaptea de luni spre marţi, înjunghiat cu mai multe lovituri de cuţit, după ce a spart geamul maşinii în care se afla Raul Zetocha împreună cu prietena sa. După crimă, tânărul de 24 ani a povestit cele întâmplate pe Facebook.

Citiţi întreaga poveste a crimei în articolul: Crimă pe Transilvaniei: un interlop a murit înjunghiat cu 15 lovituri de cuţit, ucigaşul îşi cere scuze pe Facebook!