Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Cristian Ardelean, a anunţat, marţi, trimiterea în judecată a bărbatului de 33 ani din comuna Vârciorog acuzat că, la sfârşitul lunii aprilie, şi-a ucis cu cruzime concubina, lovind-o de mai multe ori cu un bolţar greu de peste 30 de kilograme cu care, în final, i-a zdrobit şi capul.

"În urma anchetei, s-a reţinut că în seara zilei de marţi, 30 aprilie 2013, în timp ce se afla în locuinţa concubinei sale din comuna Derna, pe fond de gelozie, inculpatul Adrian Pop i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un bolţar de ciment în greutate de 30 kg la nivelul capului, braţelor şi membrelor inferioare", a explicat procurorul.

Potrivit lui Ardelean, criminalul şi-a lovit victima cu ferocitate, de mai multe ori, zdrobindu-i craniul, organele şi mai multe oase, iar asta în prezenţa fiului de 13 ani al victimei.

Adrian Pop a fost reţinut în seara crimei, după ce mama victimei a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutor, bărbatul fiind prins de o patrulă de Poliţie la marginea localităţii.

Dus în faţa procurorilor, Pop a recunoscut crima, pe care, spunea el, a comis-o pe fondul geloziei. "Potrivit declaraţiilor date de inculpat, între el şi victimă au mai avut loc certuri, dar în seara zilei de 30 aprilie discuţiile au degenerat. Victima a încercat să fugă, moment în care inculpatul a lovit-o întâi cu pumnul, iar apoi, când ea a căzut, cu bolţarul pe care l-a găsit în apropiere", a relatat la vremea respectivă prim-procurorul Popa.

În urma audierilor, procurorii Parchetului Bihor au solicitat arestarea criminalului. Pe 1 mai, acesta a fost prezentat Tribunalului Bihor şi arestat pentru 30 de zile, măsură care a fost menţinută până în prezent.

Dacă va fi condamnat, bărbatul riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare, ori chiar detenţia pe viaţă.