Sorin Rogia, autorul sângeroasei crime căreia i-a căzut victimă orădeanul Radu Bogdan, un tânăr de 27 de ani găsit cu capul zdrobit în zorii zilei de 9 noiembrie, a fost trimis în faţa instanţei, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, la mai bine de 4 luni de la comiterea faptei.

Rogia va fi judecat pentru omor calificat - acuzație formulată în cazul în care procurorii au dovezi că infracţiunea a fost comisă cu premeditare, prin cruzimi ori din interes material - şi riscă detenţia pe viaţă ori o pedeapsă între 15 şi 25 ani de închisoare. El este acuzat că și-a ucis prietenul, pe Radu Bogdan, cu mai multe lovituri de ciocan în zona capului.

Sorin Rogia va fi prezentat, vineri, în faţa judecătorului de cameră preliminară, care va hotărî dacă se impune menţinerea lui în arest preventiv. Măsura a fost dispusă pe data de 17 noiembrie anul trecut, în timp ce era fugit, şi confirmată apoi, pe 21 noiembrie, după ce criminalul a fost găsit în Gara de Nord din Timişoara, unde se ascundea într-un vagon dezafectat.

Audiat de procurori imediat după ce a fost prins, Rogia şi-a recunoscut fapta, negând, însă, că ar fi premeditat-o.

Dus la Spitalul de Neuropsihiatrie, pentru o expertiză, obligatorie în asemenea cazuri de omor, s-a stabilit că Rogia are o tulburare de personalitate cu elemente schizoide şi că prezintă discernământ, dar diminuat. Totodată, specialiştii au recomandat ca tânărul să beneficieze de tratament, adăugând însă că acesta poate fi aplicat şi în penitenciar.

În paralel cu procesul de omor, Sorin Rogia este inculpat şi într-un proces de distrugere, pornit pe numele lui de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea după ce, în septembrie anul trecut, a provocat mai multe incendii în oraş.

Citiți și articolul „Ucigaşul cu ciocanul: BIHOREANUL dezvăluie mărturii din dosarul oribilei crime comise de Sorin Rogia”