Criminalul din satul Băiţa, Ladislau Suciu, a fost trimis în spatele gratiilor. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor a dispus, joi seară, să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. 

Măsura, care nu este definitivă, a fost solicitată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde bărbatul a fost inculpat pentru omor, după ce şi-a ucis prietenul, l-a secţionat şi îngropat în curtea casei.

"Din mijloacele de probă administrate în cauză rezultă că există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că în perioada 06.02.2019 – 13.02.2019, în timp ce inculpatul A.B. şi victima B.C. se aflau în locuinţa improvizată situată pe dealul din spatele imobilului cu nr.167 din oraşul Nucet, localitatea Băiţa, jud. Bihor, pe fondul consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un corp contondent dur la nivelul capului, după care cu un topor a secţionat cadavrul în regiunea toraco-abdominală", arată un comunicat transmis vineri de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Într-o declarație făcută, joi, BIHOREANULUI, Cotrău a precizat că victima este un bărbat în vârstă de 45 ani, pe care autorul, un bărbat în vârstă de 47 ani, l-a ucis cu multiple lovituri aplicate în zona capului.

Suciu şi-a recunoscut fapta şi a fost supus şi unei expertize psihiatrice, rezultatele urmând să fie comunicate procurorilor în zilele următoare. Dacă specialiştii vor constata că a avut discernământ, bărbatul riscă să stea în spatele gratiilor între 10 şi 20 de ani.