Criminalul tânărului Radu Bogdan, descoperit joia trecută decedat, cu capul zdrobit pe malul Peţei, este căutat în continuare de poliţiştii bihoreni.

La sfârşitul săptămânii trecute, în baza unui mandat de percheziţie emis de judecător, poliţiştii au percheziţionat două dintre imobilele deţinute de părinţii suspectului Sorin Ioan Rogia, şi, în prezent, fac audieri în rândul rudelor şi cunoştinţelor acestuia.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor arestarea în lipsă a acestuia.

"S-a depus propunerea de arestare în lipsă a inculpatului în cursul zilei de marţi, iar cererea îşi va urma cursul", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Solicitarea de arestare a procurorilor va fi analizată în următoarele zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi a Tribunalului Bihor.

Măsura este necesară deoarece numai în baza unui mandat de arestare inculpatul poate fi dat în urmărire naţională, respectiv internaţională.

După cum se știe, Poliția a făcut, sâmbătă, un apel la adresa populației, făcând publică și imaginea suspectului, pentru ca, în cazul în care cineva îl vede, să sune la 112. Sorin Rogia era cel mai bun prieten al victimei și a dispărut de acasă chiar în noaptea crimei. De atunci nu a fost de găsit.

Principalul suspect al crimei are și alte probleme cu legea. Rogia a fost trimis în judecată în luna iunie a.c. după ce, în septembrie 2016, ar fi incendiat mai multe tomberoane şi igluu-ri de colectare a deşeurilor din municipiul Oradea. Instanța nu s-a pronunțat încă în acest dosar.