Criminalul în cazul orădencei ucise în propriul apartament anul trecut, în seara de 3 decembrie, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Florin Mircea Lomotă este acuzat că a omorât-o pe femeia care l-a găzduit, lovind-o „repetat, cu un corp contondent dur la nivelul capului”. Loviturile, spun procurorii, i-au fracturat victimei craniul şi „împreună cu fracturile de la nivelul creierului şi învelişurilor, produse prin căderea victimei, au dus la decesul acesteia”.

După moartea femeii, criminalul a tâlhărit-o, smulgându-i inelele de pe deget, o brăţară de la mână, lanţul de aur de la gât, iar înainte de a pleca a luat din apartament un telefon mobil şi un laptop, pe care apoi le-a vândut la un magazin tip amanet, de unde au fost recuperate ulterior de poliţişti.

Dat în urmărire naţională pentru omor şi tâlhărie, Florin Mircea Lomotă a fost găsit de poliţiştii sibieni, două săptămâni mai târziu, fiind reţinut la solicitarea ofiţerilor Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, cu sprijinul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale. 

Pe 14 decembrie, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura este în vigoare şi în prezent, când cazul a ajuns în faţa instanţei, Florin Mircea Lomotă fiind acuzat de omor şi tâlhărie.

În cadrul procesului care se va desfăşura la Tribunalul Bihor, patronii amanetului unde acesta a vândut bunurile furate s-au constituit parte civilă cu contravaloarea produselor.