"Nu am ieşit de la guvernare fiindcă am vrut eu, ci eu doar am anunţat în urmă cu două săptămâni că USL a murit", a spus joi, într-o conferinţă de presă, senatorul PNL Cristian Bodea, răspunzând "unor colegi liberali" care au considerat că greşea criticând Guvernul Ponta.

Guvernul PUPU

La o zi după învestirea noului Guvern, pe care l-a numit "PUPU" (după acronimele partidelor componente, PSD-UDMR-PC-UNPR), senatorul Cristian Bodea a spus că acesta este unul ineficient şi umflat artificial, fiindcă "un Guvern eficient se poate face şi cu 10 miniştri, cu 10 manageri pricepuţi, dacă îi ai, nu cu 25 de papagali propagandistici".

"Prin reducerea ministerelor, Ponta ar fi scutit românii să plătească salariile pentru 10 ministere, 40 de secretari de stat, 50 de şoferi, 100 de secretare şi 200 de consilieri, toţi aceşti oameni fiind politruci, clienţi de partid care parazitează munca funcţionarilor guvernamentali. Din banii economisiţi, Guvernul ar putea mări, de exemplu, alocaţia pentru copii la 100 lei, dar acest Guvern este o pomană, nu pentru cetăţeni, ci pentru clienţii politici, o povară pentru o Românie în moarte clinică", a spus Bodea, susţinând că ar fi făcut această propunere şi dacă liberalii ar fi rămas la guvernare.

"O Românie zoologică"

"România nu este tigrul Europei, aşa cum se laudă Ponta, iar creşterea economică de 3,5% invocată de şeful Guvernului este doar o cifră statistică scoasă dintr-un context contabil, pentru că nu se regăseşte în buzunarul cetăţeanului. Nu suntem tigrul Europei, ci râsul lumii", a mai spus senatorul liberal.

El a criticat, încă o dată, fiscalitatea excesivă impusă prin cele 35 de noi taxe şi impozite, "prin care Guvernul ne ia banii ca să spună apoi că ne dă bani în plus la pensii". "Nu trebuie să cultivăm un stat de asistaţi. Tot ce ştiu socialiştii să facă este o Românie zoologică, care să stea cu mâna întinsă", a spus senatorul liberal.

"Prin noi înşine"

Bodea a propus şi câteva soluţii pentru dezvoltarea economiei, bazate pe dezvoltarea capitalului autohton. "Trebuie să ne câştigăm prosperitatea prin noi înşine, asta trebuie să fie doctrina naţională, ăsta trebuie să fie visul românesc", a spus senatorul, pentru că "altfel doar vom sta cu mâna întinsă şi conectaţi la aparatele de respiraţie financiară ale FMI".

Concret, Bodea vizează reducerea CAS cu 5%, neimpozitarea impozitului reinvestit, scutirea de impozit a firmelor în primul an de activitate, garantarea de către Guvern a împrumuturilor bancare pentru firmele care au nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor europene, înfiinţarea tribunalelor comerciale (pentru că "este inacceptabil să stăm un an pentru judecarea unor contestaţii la licitaţii pe lucrările cu fonduri europene"), reducerea Guvernului la 10 ministere, creşterea salariului minim la 1.000 lei şi a alocaţiei pentru copii la 100 lei (pentru stimularea consumului interne) şi reducerea TVA la 20% ("pentru că firmele private vor fi bucuroase să dea angajaţilor salarii mai mari dacă ştiu că la stat vor da mai puţini bani").