Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea apreciază că "nu este normal" ca în interiorul partidului să se vehiculeze ipoteza schimbării preşedintelui Crin Antonescu, deoarece acest lucru ar slăbi puterea de negociere cu PSD, iar criza din cadrul USL poate fi soluţionată numai dacă liderul social-democrat se angajează public să nu candideze la Preşedinţie.

"În acest moment, nu este normal să se pună problema schimbării conducerii partidului. Au încercat şi alţii să-l schimbe pe Tăriceanu în 2000 şi s-a văzut ulterior că ar fi fost o greşeală. Am avut un congres abia anul trecut, acum partidul este în negocieri şi nu trebuie să ne apucăm să aruncăm petarde pentru că singurul lucru care s-ar întâmpla ar fi slăbirea poziţiei partidului în negocieri", a declarat senatorul Cristian Bodea, marţi, pentru BIHOREANUL, după ce un alt senator liberal, Sorin Ilieşiu, a vorbit despre ipoteza unei schimbări la şefia partidului.

În opinia lui Bodea, propunerea colegului său de schimbarea a preşedintelui PNL Crin Antonescu şi preluarea conducerii de către fostul premier şi lider al formaţiunii Călin Popescu Tăriceanu este semnul "lipsei de experienţă", dar şi al lipsei de recunoştinţă, în condiţiile în care Ilieşiu a fost pus pe listele de candidaţi şi datorită lui Antonescu. "Domnul Sorin Ilieşiu dă dovada unei lipse totale de experienţă politică, asta ca să nu mai vorbim de faptul că dânsul a fost adus să candideze când şi cum a fost adus".

În ce priveşte destrămarea sau păstrarea alianţei guvernamentale în actuala formulă, senatorul Cristian Bodea opinează că USL trebuie păstrată, dar nu în orice condiţii, şi acceptă că în partid există, mai ales la nivelul administraţiei, temerea că USL se va rupe.

"Eu zic să nu ne pripim. Normal, există o anumită îngrijorare a colegilor din administraţie, dar USL nici nu poate fi păstrată decât exact atâta timp cât PSD şi Victor Ponta se ţin de cuvânt. Pentru asta se impune lămurită problema esenţială: va candida sau nu Ponta la Preşedinţie? El trebuie să iasă public şi să jure că nu va candida. Trebuie să dea liberalilor asigurări, pentru că toată această criză din USL vine de la escaladarea lipsei de încredere, după ce Victor Ponta a tot evitat să spună direct, tranşant, dacă îşi va depune candidatura. Dacă el iese şi lămureşte asta, nu ne va fi nici nouă teamă, în partid, că ne vor bascula cei din PSD când vor considera că le vine bine. USL s-a format exclusiv pe încrederea între Crin şi Ponta, or USL se poate rupe tot exclusiv din cauza lipsei de încredere", a spus senatorul PNL Cristian Bodea.