"Regionalizarea, fiindcă se face anul acesta, se va face cu 8 regiuni, pentru că numai aşa se poate face anul acesta. Sunt nevoit să-i dau dreptate în această privinţă domnului Mang", a declarat joi senatorul PNL Bihor Cristian Bodea, referindu-se la preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care spunea în urmă cu două săptămâni acelaşi lucru. Culmea, la fel ca Mang a motivat şi liberalul: "Nu mai este timp pentru alte negocieri".

Bodea a afirmat că acum două săptămâni, când deputatul UDMR Cseke Attila a iniţiat o dezbatere pe tema regionalizării, iar şefii celor cinci partide parlamentare din Bihor s-au angajat că vor susţine varianta unei regionalizări conform căreia Oradea ar fi devenit centru de regiune, a încercat să spună acelaşi lucru, însă "nu am vrut să stric momentul festiv".

Bodea a spus că varianta propusă de Cornel Popa, conform căreia România ar putea fi împărţită în 10 regiuni, va putea fi negociată abia la următoarea regionalizare, iar cea avansată de UDMR, cu 16 regiuni, ar putea să fie aplicată "ori niciodată" (pentru că are în vedere criterii etnice şi dorinţa UDMR de a crea o regiune a Ţinutului Secuiesc şi o alta pe modelul Partium, în care populaţia maghiară să fie majoritară în viitoarea euroregiune transfrontalieră), "ori când va mai ajunge la guvernare din nou, cu PSD probabil, şi va reuşi ceea ce n-a reuşit cu Băsescu, să şantajeze mai puternic".