PDL-istul Cristian Puşcaş îi acuză pe PSD-işti că exploatează în scopuri strict electorale problemele termoficării din Oradea.

Pornind de la faptul că într-o recentă conferinţă de presă preşedintele PSD Bihor Ioan Mang şi vicepreşedinta Adelina Coste au criticat strategia de termoficare a municipalităţii, Puşcaş a ţinut să spună, joi, într-o altă conferinţă de presă, susţinută împreună cu senatorul PNL Cristian Bodea, că "PSD racolează nu doar oameni, ci şi idei". Motivul? El însuşi, încă din 2012, a fost cel mai atent la problema termoficării dintre toţi consilierii, în timp ce pesediştii au aflat despre probleme "abia după racolarea Adelinei Coste".

Puşcaş a precizat, însă, că PSD-iştii nu tratează cu seriozitate problema, ci doar cu "pură demagogie populistă", deoarece sunt reprezentaţi în conducerea Primăriei prin viceprimarul Ovidiu Mureşan, dar "nu au făcut nimic în acest sens".

"Prin ce au făcut zilele trecute, (n.r. - pesediştii) îşi dovedesc adevărata capacitate, ca să nu spun incapacitate. Ce spun ei nu urmăreşte decât să smulgă câteva din voturile orădenilor exploatând această situaţie care sigur se va îndrepta în perioada următoare", a spus Puşcaş, adăugând că municipalitatea nu stă degeaba, cum face PSD, ci a început să modernizeze sistemul centralizat de încălzire a oraşului.

"Nu pot să nu observ că e mai bine să faci ceva şi să corectezi apoi decât să nu faci nimic, aşa cum face PSD de peste doi ani. A fost nevoie ca Adelina Coste să treacă la PSD ca să înţeleagă şi ei gravitatea problemei referitoare la apa caldă, care din păcate la robinetele orădenilor curge adesea rece", a spus Puşcaş.

Solicitat să spună dacă fosta sa colegă de partid Adelina Coste este un "putregai", aşa cum i-a denumit colegul său liberal din ACL, senatorul Cristian Bodea, pe toţi aleşii locali care şi-au schimbat partidul, Puşcaş a evitat totuşi s-o acopere cu epitete dure pe noua vicepreşedintă a PSD Bihor. "Adelina Coste este o traseistă şi punct", a spus el scurt.