Derby-ul judeţului Bihor din primul tur al fazei naţionale din Cupa României la fotbal, desfăşurat miercuri seară, la Sânmartin, între Lotus Băile Felix şi Crişul Sântandrei, a avut nevoie de prelungiri, dar şi de lovituri de departajare pentru a-şi stabili echipa câştigătoare.

În cele din urmă s-au impus oaspeţii de la Crişul Sântandrei, care şi-au adjudecat loteria penalty-urilor cu 4-1.

Cei care au deschis scorul au fost oaspeţii, în minutul 29, prin Costea, iar la pauză Crişul conducea cu 1-0. Jucătorii echipei din Sântandrei şi-au dublat avantajul în minutul 50, când a marcat Trip. Totuşi, gazdele de la Lotus au reuşit să revină. Au redus din handicap în minutul 65, când a marcat Tamaş, iar opt minute mai târziu, în minutul 73, Sala a adus egalarea.

Cele 90 de minute regulamentare de joc au consemnat scor egal, 2-2. S-a intrat în prelungiri, unde nicio echipă nu a reuşit să înscrie, astfel că şi după 120 de minute de joc scorul a fost tot 2-2.

Departajarea a fost făcută la loviturile de la 11 metri, unde cei de la Crişul Sântandrei au marcat de patru ori, prin Chiș-Toie, Stan, A. Achim și Blăgea, în timp ce Lotus a transformat un singur penalty, prin Pașcu, în timp ce Arsene și Tamaș au ratat.

Astfel, Crișul Sântandrei s-a calificat în turul II al Cupei României, cu scorul general de 6-3.

În turul I a mai evoluat o echipă bihoreană, este vorba despre CS Bihorul Beiuş, care a primit, la Ştei, replica arădenilor de la Gloria Lunca Teuz Cermei.

După ce a câştigat faza judeţeană, apoi şi pe cea regională, echipa bihoreană de ligă a IV-a din Beiuş nu a mai reuşit de această dată să treacă şi de turul I din faza naţională, fiind întrecută de o echipă dintr-un eşalon superior, formaţia din Cermei evoluând anul trecut în Liga a III-a, într-o serie cu FC Bihor.

Jocul de pe Stadionul Minerul din Ştei s-a încheiat cu scorul de 1-2 după prelungiri. La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1.

Şi aici oaspeții au fost cei care au deschis scorul, prin Filimon, în minutul 60. Beiuşenii au restabilit însă egalitatea în minutul 78, prin Ricardo Barta.

Dacă până la finele timpului regulamentar de joc egalitatea s-a menținut, în prelungiri însă cei de la Cermei au marcat golul victoriei în minutul 102.


Alte rezultate din turul I al Cupei României la fotbal:

ACS SR Municipal Braşov – CS Universitar din Alba Iulia 0-4

ACS KSE Târgu Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc 0-2

CSO Petrolul Potcoava – ACS Oltul Curtişoara 0-0, 1-0 (după prelungiri)

ACS Cozia Călimăneşti – ACS Viitorul Dăeşti 1-7

CSO Turceni – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti 0-7

ACS Minerul Lupeni – CSM Jiul Petroşani 0-0, 0-1 (după prelungiri)

AFC Voinţa Lupac – CS Phoenix Buziaş 5-0

CS Metalurgistul Cugir – ACS Mediaş 1-1, 4-1 (după prelungiri)

ACS Industria Galda – CSM Unirea Alba Iulia 0-10

ACS Viitorul Sântimbru – CS Sănătatea Servicii Publice 1-4

CSM Avântul Reghin – ACS Târgu Mureş 7-0

SC Olimpia MCMXXI Satu Mare – CS Minaur Baia Mare 1-5

CSM Victoria Carei – CSM Olimpia Satu Mare 1-7

CS Socodor – ACS Progresul Pecica 0-5

ACS ACB Ineu – CS Şoimii Lipova 3-1

CS Avântul Periam – CSC Peciu Nou 1-2

Turul II al Cupei României este programat miercurea viitoare, pe 7 august.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!