Bicicliştii din Oradea şi-au făcut un obicei din a semnala că şi ei există în trafic. Prin urmare, cam o dată pe an se strâng şi fac o tură prin oraş, oprindu-se în faţa Primăriei pentru a-i aduce aminte lui Bolojan că mai e nevoie de piste pentru ei.

Dracul - sau ceasul rău - a făcut ca manifestaţia de marţea trecută să se termine prost. Puhoiul de biciclişti a parcat exact în inima şantierului din Piaţa Unirii, iar şeful de lucrare, un italian, când a vrut să iasă din piaţă, a acroşat câţiva participanţi la manifestare. A ieşit cu scandal, maşina şi faţa şoferului fiind şifonate de cetăţenii revoltaţi.

Bicicliştii, din care mulţi sunt femei cu copii, reprezintă pătura educată a orădenilor. Ciudat este, însă, că odată adunaţi în număr mare au un asemenea comportament. Dacă italianul a fost luat pe sus de Poliţie, exact de acelaşi tratament trebuia să aibă parte şi plăvanul care l-a lovit cu pumnul, şi cei care i-au distrus maşina.

Au apărut imediat comentarii că italianul era beat, că trebuia linşat, că-i scandalos că la noi în ţară ne lăsăm umiliţi. Dar iată, am aflat că italianul nu era băut, nici n-a venit în Oradea să ne fure femeile, nici să spele banii Mafiei, ci să ne facă pavajul din centru, pentru că românii sunt ocupaţi, printe altele, să se dea cu bicicletele.

Din toată povestea asta, mi-e clar că principalii vinovaţi sunt slujbaşii cu creier mic ai Primăriei, care au stabilit locul de adunare a bicicliştilor într-o zonă de şantier, şi poliţiştii de la circulaţie, care au acceptat această aberaţie.

Citiţi pe această temă şi articolul Critical mess! Scandalul de la marşul bicicliştilor, rezultat al avizelor "fără cap" date de autorităţi