Scumpirea alimentelor, dar şi a produselor de bază, a dus la creşterea furturilor de subzistenţă, potrivit cifrelor din raportul de activitate a Poliţiei Bihor pe 2022, transmis în formă de extras, joi, de Biroul de presă al instituţiei.

Concret, în Bihor, numărul furturilor a crescut cu 11%, faţă de anul precedent, însă procentul este dublu, de 22%, în cazul furturilor din societăţi comerciale. Majoritatea s-au comis din magazine şi supermarketuri şi priveau „produse de primă necesitate”, scrie în document.

Şi furturile din locuinţe au fost mai multe cu 6% anul trecut faţă de 2021, în timp ce furturile din maşini au scăzut cu 17%, iar furturile de autovehicule cu 6%, cele mai multe fiind comise „în scop de folosinţă”.

Datele făcute publice arată că infracţiunile contra patrimoniului s-au înmulţit anul trecut şi în zonele rurale din Bihor. Este vorba de spargerile de locuinţe, care au crescut cu 8%, şi furturile din buzunare, însă acestea din urmă au suferit doar „o creștere ușoară”.

„Explozia” preţurilor la materialul lemnos a determinat o creştere a infracţiunilor silvice cu 8,5%. Au fost 396 astfel de infracțiuni, fiind aplicate 484 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 764.000 de lei. Totodată, în cursul anului 2022, au fost confiscați 3.897 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.073.500 de lei.

Vezi mai jos întregul raport de activitate al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor pe anul 2022!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!