Încă 47 noi îmbolnăviri determinate de infecţia cu SARS-CoV-2 au fost descoperite în Bihor în urma testelor PCR efectuate în ultimele 24 de ore, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică, potrivit căruia bilanţul îmbolnăvirilor în judeţ a ajuns la un număr total de 3.179, cumulat de la începutul pandemiei.

În acelaşi interval de timp, în Bihor s-au înregistrat şi 4 decese în rândul pacienţilor cu Covid internaţi la Spitalul Municipal din Oradea, sursele locale explicând că au încetat din viaţă o pacientă de 74 ani din Ştei, o orădeancă de 73 ani şi alta de 81 ani, precum şi un bărbat de 88 ani din Oradea. Bilanţul deceselor pe fondul infectării cu virusul a urcat în Bihor la 121.

Între cele 47 persoane recent diagnosticate cu SARS-CoV-2 sunt şi 7 cadre medico-sanitare ale Spitalului Municipal din Oradea, şi anume două asistente de la secţia de Nefrologie, câte una de la Oncologie, Pneumologie şi de la Serviciul de Prevenire a Infecţiilor asociate asistenţei medicale, plus două infirmiere de la secţia de Nefrologie. Până în prezent, acesta este cel mai mare număr de cadre medico-sanitare cu Covid descoperite într-o singură zi în Bihor.

Persoanele depistate în ultimele 24 de ore au domiciliul în Oradea, Salonta, Tulca, Suplacu de Barcău, Sânmartin, Popeşti, Dobreşti, Beiuş, Paleu, Bunteşti, Tileagd, Şuncuiuş, Boianu Mare, Abram, Şimian, Remetea, Măgeşti, Batăr, iar şase sunt din alte judeţe.

În cursul zilei precedente, în judeţ au fost efectuate 455 teste PCR (216 la Spitalul Municipal din Oradea, 195 la Judeţean şi 44 la Marghita), din acest total 17 analize fiind repetarea testării pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

În ultimele 24 de ore în Bihor nu a fost declarată vindecată nici o persoană infectată, numărul total al vindecărilor stagnând la 2.292.

În Spitalul Municipal din Oradea erau internate vineri dimineaţă 279 persoane, în timp ce numărul cazurilor active înregistrate în judeţ era de 769 (cu 42 mai multe decât în ziua precedentă).

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1.527 noi îmbolnăviri în România şi 48 decese, ceea ce ridică bilanţul cazurilor Covid înregistrate de la începutul pandemiei la 110.217, iar al deceselor la 4.360.

Potrivit autorităţilor, vineri dimineaţă în unitățile sanitare de profil erau internate 7.081 persoane cu Covid, dintre care 447 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 11.684 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 sunt în izolare la domiciliu, iar 5.962 persoane în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.999 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 8 persoane.