Încă 48 de bihoreni au fost diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 în urma testelor efectuate în ultimele 24 de ore, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvern, fapt care a urcat bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în judeţ la 2.814 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Bihorul face parte şi joi din lista judeţelor unde s-au înregistrat decese, surse locale arătând că este vorba despre doi pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea care erau îngrijiţi la ATI, un bărbat de 67 ani din Ştei şi unul de 86 ani din Popeşti. Bilanţul pierderilor de vieţi pe fondul infectărilor cu Covid a ajuns în Bihor la 103.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost efectuate 616 teste PCR pentru depistarea infecţiei (317 la Spitalul Judeţean, 221 la Spitalul Municipal din Oradea şi 78 la Marghita), în 42 de cazuri fiind vorba despre repetări ale testelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

Între cele 48 de persoane nou depistate se numără şi patru angajaţi ai Spitalului Municipal din Oradea (un medic rezident de Interne la revenirea din concediu, o asistentă şi o îngrijitoare din secţia Chirurgie, precum şi o asistentă de la Nefrologie), doi pacienţi ai Spitalului Militar şi trei persoane care au fost testate la cerere, contra cost.

Cei 48 de bihoreni au domiciliul în Oradea, Vârciorog, Aleşd, Girişu de Criş, Dobreşti, Ceica, Sâmbăta, Sântandrei, Sânmartin, Hidişelu de Sus, Nojorid, Pomezeu, Bunteşti, Chişlaz, Beiuş, Salonta şi Lăzăreni.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore nu a mai fost declarat vindecat nici un pacient al Spitalului Municipal din Oradea, numărul total al vindecărilor stagnând la 1.960.

Joi dimineaţă, în unitatea anti-Covid erau internate 343 persoane (dintre care 17 la Terapie Intensivă), iar numărul cazurilor active înregistrate în judeţ era de 754.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.380 noi îmbolnăviri în şi 47 decese, ceea ce ridică bilanţul cazurilor Covid înregistrate în România de la începutul pandemiei şi până în prezent la 99.684, iar al deceselor la 4.065.

Potrivit autorităţilor, în unitățile sanitare de profil erau internate joi dimineaţă 7.133 persoane cu Covid, dintre care 459 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 10.370 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 sunt în izolare la domiciliu, iar 5.940 în izolare instituționalizată. De asemenea, 35.488 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 12 persoane.