Încă 35 de persoane au fost depistate cu SARS-CoV-2 în judeţul Bihor în urma analizelor efectuate în ultimele 24 de ore, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică, potrivit căruia bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns astfel la un total de 3.132. Spre deosebire de alte zile, Bihorul nu mai este în topul judeţelor cu multe îmbolnăviri nou depistate. De altfel, numărul noilor cazuri raportate joi este cu 19 mai mic decât cel din ziua precedentă.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate şi patru decese în rândul pacienţilor cu Covid din Spitalul Municipal orădean, surse locale arătând că este vorba despre un bărbat de 59 ani şi altul de 76 ani din Aleşd, un bărbat de 88 ani din Beiuş şi o femeie de 89 ani din Sârbi. Numărul total al deceselor a ajuns astfel, în Bihor, la 117.

Diagnosticarea celor 35 de persoane cu Covid s-a făcut după ce în ziua precedentă în judeţ s-au efectuat 541 teste PCR (217 la Spitalul Municipal şi 238 la Spitalul Judeţean din Oradea, plus alte 86 la spitalul din Marghita), dintre care 25 teste au reconfirmat infecţia în cazul unor persoane diagnosticate anterior.

Între cei 35 de bihoreni nou depistaţi sunt şi două cadre medico-sanitare ale Spitalului Municipal din Oradea (câte o asistentă de la secţiile de Pneumologie şi Interne), dar şi 3 pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean, 2 de la spitalul din Salonta şi unul de la spitalul din Aleşd.

Persoanele recent diagnosticate au domiciliul în Oradea, Marghita, Răbăgani, Sântandrei, Salonta, Lugaşu de Jos, Suplacu de Barcău, Sânmartin, Budureasa, Popeşti, iar cinci persoane sunt din alte judeţe.

Tot în ultimele 24 de ore, în Bihor au fost declarate vindecate încă 78 de persoane, bilanţul la acest capitol fiind în prezent de 2.292 vindecări din totalul persoanelor diagnosticate de la începutul pandemiei.

În Spitalul Municipal din Oradea erau internați joi dimineaţă 321 pacienţi, iar în judeţ erau înregistrate 727 cazuri Covid active (cu 46 mai puţine decât în ziua precedentă).

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.679 noi îmbolnăviri în România şi 27 decese, ceea ce ridică bilanţul cazurilor Covid înregistrate de la începutul pandemiei la 108.690, iar al deceselor la 4.312.

Potrivit autorităţilor, joi dimineaţă în unitățile sanitare de profil erau internate 6.960 persoane cu Covid, dintre care 460 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 11.540 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 sunt în izolare la domiciliu, iar 5.807 persoane în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.167 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 7 persoane.