Crosul Cetăţii Oradea va închide sâmbătă, pentru două ore, traficul auto pe străzile de lângă fortificaţie.

Cu trei trasee diferite...

Potrivit unui comunical al Primăriei, "pentru desfăşurarea concursului de alergare organizat de Asociaţia Sportivă  Xterra Sport Bihor, circulaţia rutieră se închide  sâmbătă, 12 iunie, între orele 10:00 – 12:00, pe traseul: Cetatea Oradea - str. Dobrogeanu Gherea - str. Avântului - str. Eftimie Murgu - str. Griviţei - Dobrogeanu Gherea - Cetatea Oradea, pe durata desfăşurării evenimentului".

Concursul de alergare se va desfăşura pe trei trasee diferite, în funcţie de nivelul de pregătire al concurenţilor, pe o lungime de trei şi zece kilometri pentru adulţi şi 500 metri pentru copii.

Startul şi sosirea vor fi amenajate în incinta Cetăţii.

Traseele crosului străbat alei pietruite din incinta fortificaţiei şi străzi asfaltate din jurul acesteia.

Cel mult 200 de participanţi!

Desfăşurarea competiţiei a fost aprobată de Comisia de avizare a cererilor de organizarea a adunărilor publice din cadrul Primăriei la cererea organizatorului, Asociaţia Sportivă Xterra Sport Bihor.

Potrivit municipalităţii, având în vedere prelungirea stării de alertă cu încă o lună începând din 13 mai, prin Hotărâre de Guvern, la eveniment vor putea doar 200 de persoane şi doar cu respectarea distanţării fizice.

Conform HG 531 din 10 mai 2021, prin care a fost prelungită starea de alertă, organizatorii evenimentului vor trebui să îşi ia toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19.