Odată cu încheierea turneelor de calificare la categoria U16 a Campionatului Naţional de Baschet, s-au aflat şi grupele din care vor face parte echipele calificate la turneul final.

Formaţia CS Crişul - BC U Oradea a participat la Sfântu Gheorghe la ultimul turneu de calificare, unde a dat peste echipe situate între primele locuri din clasament. Este vorba despre Sportul Studenţesc şi ACS Dan Dacian, ambele din Bucureşti, respectiv formaţia locală CSS Sfântu Gheorghe, ocupanta poziţiei a 4-a.

În primul joc, tinerele baschetbaliste orădene au întâlnit formaţia ACS Dan Dacian Bucureşti, în faţa căreia, din păcate, au pierdut la o diferenţă de cinci puncte, cu scorul de 64-69.

A urmat disputa cu Sportul Studenţesc, unde formaţia bucureşteană, s-a impus, de asemenea, cu 67-54.

În ultima rundă, în disputa cu gazdele de la CSS Sfântu Gheorghe, Crişul – BC U Oradea a reuşit să îşi ia revanşa şi să câştige meciul la o diferenţă de şapte puncte, cu scorul de 64-57.

Cu un bilanţ de o victorie şi două înfrângeri, fetele de la CS Crişul - BC U Oradea au obţinut totuşi calificarea la turneul final al competiţiei, de pe locul al 3-lea.

La turneul de la Sfântu Gheorghe, marcatoarele echipei orădene au fost: Milaş Lorena, cu 38 de puncte, Papp Anna – 30 puncte (5x3), Moldovan Ariana – 30 puncte (1x3), Ganea Arianna – 26 puncte, Ilea Alexia - 25 puncte (2x3), Salamon Vivien – 13 puncte (2x3), Buştean Iasmina – 8 puncte, Ioviţa Alexia - 7 puncte şi Szabo Kinga – 5 puncte. Au mai jucat însă şi: Silaghi Viviana, Mardale Sânziana, Jurcan Ingrid si Higyed Ivett.

La turneul final al Campionatului Naţional de Baschet Feminin U16, programat în perioada 26 – 30 mai, formaţia orădeană CS Crişul – BC U a fost repartizată în grupă cu: Sportul Studentesc, CSS Sfântu Gheorghe şi CSM Ploieşti.