Federaţia Română de Kempo a convocat patru sportivi legitimaţi la clubul Crişul Oradea, în echipa naţională pentru a participa la Campionatul Mondial de Kempo ce a avut loc în Tunisia.  Rezultatele orădenilor au fost pe măsură, toţi cei patru reuşind să cucerească medalii.

"Aceste convocări ne-au onorat şi totodată ne-au motivat şi mai tare să aducem un plus de valoare clubului prin participarea sportivilor la mondiale. Nu ne aşteptam la astfel de rezultate într-un timp atât de scurt, mai ales că secţia de Kempo este o secţie înfiinţată în baza OMS 617/24.08.2021 (n.r.- recent)”, a transmis conducerea clubului Crişul Oradea, printr-un comunicat.

Dintre cei patru, de departe cele mai bune rezultate le-a avut Karina Ioana Mihuţa, cea care a devenit campioană mondială la junioare, după ce a cucerit medalia de aur în proba de semi-kempo – 60 kg. Ea a mai cucerit, însă, şi trei medalii de bronz, la full kempo, submission şi knockdown.

De asemena, David Dumitru Sferle a devenit vicecampion mondial de seniori, după ce a cucerit medalia de argint la semi-kempo - seniori +95 kg. Şi el a mai cucerit şi două medalii de bronz, la full kempo şi la submission.

Tot la senioare, Denisa Andrada Cotuţ s-a situat pe locul III, cucerind medalia de bronz la full kempo senioare -60 kg.

Răzvan Daniel Cotuţ a concurat la junori şi s-a întors şi el cu o medalie de bronz de la proba de semi-kempo  -70 kg.

"Ne-am depăşit obiectivele propuse pentru Campionatul Mondial de Kempo. Sunt rezultate de excepţie atât pentru clubul nostru, cât şi pentru oraş. Antrenamentele de ani de zile într-o altă ramură sportivă şi-au spus cuvântul, astfel au venit şi rezultatele peste aşteptări. Acum pregătirea o vedem cu alţi ochi, ne ştim minusurile şi vom lucra la ele astfel încât la Campionatul European din luna octombrie, din Antalya, rezultatele să fie şi mai bune!", a declarat Tulkos Romeo, antrenorul secţiei de kempo de la CS Crişul Oradea.

Kempo este o disciplină care foloseşte întreaga gamă de tehnici de atac şi apărare. Este considerat de specialişti cel mai complex sport de luptă şi cea mai veche artă marţială. Sportivii folosesc lovituri cu pumnii şi picioarele, cu coatele şi genunchii, aruncări şi proiectări, fixări şi imobilizări, lovituri în luptă la sol. Practic, kempo reprezintă transpunerea unei arte marţiale străvechi într-un sport modern, actual, bine determinat în peisajul sportiv internaţional.

"Aceste rezultate nu aduc onoare şi plus valoare doar clubului nostru, ci şi oraşului şi chiar judeţului nostru. Să nu uităm faptul că sportul poate avea şi efecte economice şi sociale majore în special la nivel local şi regional. Sportul este un puternic factor motivant pentru diverse persoane şi grupuri ale comunităţii noastre!", a transmis directorul clubului Crişul Oradea, Pető Dalma Csilla.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!