Formaţiile de fotbal CS Oşorhei şi FC Zalău s-au întâlinit vineri pe Stadionul Comunal din Alparea, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 25-a din campionatul Ligii a III-a. Meciul a fost lipsit de spectaculozitate, în tot jocul fiind consemnate doar două ocazii, însă la una dintre ele, Zalăul a reuşit să înscrie unicul gol al meciului, prin Tăbârţă.

Antrenorului bihorean Gheorghe Silaghi nu i-a fost greu să aleagă jucătorii din lot pentru acest joc. Pur şi simplu i-a luat pe toţi cei 16 valizi, plus Răzvan Pop, trecut pe listă doar ca să fie la număr. De partea cealaltă, FC Zalău a aliniat o echipă formată din 10 jucători de câmp, niciunul sub 1,85m! Portarul Andrei Pop, la 16 ani, a fost tituarizat de antrenorul Olariu.

Prima repriză a fost una destul de alertă, dar numai între cele două careuri. Exceptând un şut anemic la poarta sălăjeană, n-a fost consemnată nicio ocazie de gol. De altfel, abia în minutul 11 al părţii secunde a fost consemnată şi prima ocazie a meciului care a reprezentat şi primul gol. Tăbârţă a preluat în careu şi a şutat pe lângă Hyged, pe mijlocul porţii (0-1).

Cum un necaz nu vine niciodată singur "decarul" bihorean Sergiu Ban s-a accidentat serios şi a fost înlocuit. La cinci minute distanţă, Lorincz ea fost "luat cu fulgi cu tot" de fostul său coleg, Boka. Căpitanul bihorenilor a rămas pe teren dar nu a putut călca pe picor, iar spre final a trebuit să fie şi el înlocuit. Astfel, se alătură şi el infirmeriei formată din Ban, Hava şi Răzvan Pop.

Apoi, Alex Pop a reluat cu capul, dar Hyged a prins, la a doua ocazie a meciului. În prelungiri, CS Oşorhei a avut două atacuri serioase dar, de fiecare dată, băieţii din Oşorhei au ezitat să şuteze la poartă din 16 metri.

La meci a asistat şi preşedintele clubului de primă ligă FC Botoşani, Cornel Sfaiţer, alături de acesta mai aflându-se printre spectatori însă şi: Radu Bitea (preşdintele AJF Bihor), Viorel Vancea (fostul golgheter al lui FC Bihor şi Universitatea Craiova) sau Mircea Madar, fost antrenor al echipei din Oşorhei.


CS Oşorhei – FC Zalău 0-1 (0-0)

A marcat: Tăbârţă (min. 56)

CS Oşorhei: Hyged – Cornea, Gal, Mintaş (min. 77 Moskola), Lorincz (min. 85 Tenche)– Haş, Buz – Bercea (min. 56 Vali Petricău), Gergely, Ban (min. 63 Coriolan Chiş) – Şumălan. Antrenor: Gheorghe Silaghi.

FC Zalău: Andrei Pop – Turda, Mateiciuc, Celea, Ţârlea – Hosu, Bucur, Coţi, Ungurianu – Alex Pop, Tăbârţă (70 Todea). Antrenor: Costică Olariu

Au arbitrat: Alexandru Dan Gornic (Arad) – Alexandru Filip (Timişoara) şi Alina Mihoc (Arad).

Observatori FRF: Ion Hotico şi Emil Kemenes (ambii din Baia Mare)


În alte partide de vineri, din etapa a 25-a a Seriei a V-a din Liga a III-a, Unirea Jucu a întrecut cu scorul de 3-1 pe ACS Comuna Recea, AFC Hermannstadt s-a impus cu scorul de 1-0 pe terenul celor de la Metalurgistul Cugir, iar ASA Tg. Mureş II a câştigat cu 3-1 partida de pe teren propriu cu Unirea Dej.

În clasament, CS Oşorhei rămâne pe locul 13, cu 17 puncte.