Liderul Seriei 5 din Liga a III-a la fotbal, Metalurgistul Cugir, şi-a consolidat prima poziţie în clasament, după succesul consemnat în faţa singurei reprezentante a judeţului Bihor în acest eşalon, CS Oşorhei. Scorul final a fost 3-1, după ce la pauză s-a consemnat 0-0, însă gruparea din Oşorhei a pus la grea încercare liderul.

CS Oşorhei a condus cu 1-0, iar mai apoi a căutat egalarea până spre finalul întâlnirii, în ciuda absenţei a doi jucători exponenţiali: Andrei Haş şi Sergiu Ban.

CS Oşorhei a beneficiat de cea mai mare ocazie a primei reprize. În minutul 11, Robi Gergely a scăpat singur cu portarul, uşor lateral drepta, dar mingea a fost deviată in-extremis de portar, în plasa laterală.

Metalurgistul, antrenată de Călin Modlovan (ex-Luceafărul) nu a avut decât o singură şansă de gol în prima repriză. O lovitură liberă, de la 25 de metri, scoasă de Hava. Aceasta pentru că CS Oşorhei nu a oferit spaţii, în ciuda a două absenţe de marcă: Andrei Haş şi Sergiu Ban, ambii accidentaţi.

Imediat după pauză, o combinaţie Gergely – Lorincz în stânga, urmată de o centrare a ultimului, în faţa porţii a fost fructificată de Mădălin Bercea, care a luat faţa fundaşilor şi a trimis în plasă! (0-1). La niciun minut distanţă, Vali Petricău a greşit o preluare, pe o aşa zisă "minge descoperită", n-a mai putut face nici fault tactic, faza a fost deschisă de gazde, în dreapta, urmată de o centrare în faţa porţii, unde Ovidiu Stoianof a împuns mingea cu şpiţul, pe lângă Hava (1-1). Acelaşi Stoianof a făcut 2-1 în urma unei faze fixe, mai precis un corner.

CS Oşorhei a presat, a căutat egalarea dar gazdele au profitat de spaţiile largi şi au închis tabela cu patru minute înainte de final prin Tudor Şaucă, pe o contră.

"Ne-am bătut singuri! Nu se poate să facem o asemenea greşeală. Să greşim pe minge descoperită şi să nici nu mai putem rupe jocul. Nu avuseseră nicio ocazie, exceptând acea lovitură liberă. Lipsa de experienţă şi mai mult, frica de rezultat, astea ne-au costat", a declarat după joc antrenorul bihorean Gheorghe Silaghi,  care a utilizat următorul "11": Hava – Buz, Gal, Mintaş, Şumălan, Chiş Coriolan – V. Petricău, Ferik, Bercea, Lorincz – Gergely.

În alte două partide desfăşurate vineri în cadrul etapei a XIX-a din Seria a V-a a Ligii a III-a, FC Zalău s-a impus în deplasare, cu scorul de 3-1, pe terenul celor de la FC Bistriţa, iar Gaz Metan Mediaş II a învins acasă, cu 5-2, formaţia ASA Tg. Mureş II, în derbyul echipelor satelit.

În clasament, CS Oşorhei rămâne pe locul XII, cu 14 puncte şi va evolua în cadrul etapei viitoare, tot în deplasare, pe terenul celor de la ASA Tg. Mureş II.