Rămasă cu un singur fundaş central şi părăsită de noroc, formaţia bihoreană de fotbal CS Oşorhei a cedat, vineri, cu scorul de 0-2, în faţa celor de la Unirea Jucu, jocul susţinut pe teren propriu în etapa a VII-a a Ligii a III-a.

Antrenorul Gheorghe Silaghi a aliniat o echipă cu cinci juniori titulari şi cu alţi cinci juniori pe banca de rezervă. "Grădiniţa" însă n-a putut lua măcar o bulină roşie deşi a avut o ocazie uriaşă chiar în debutul partidei, iar apoi a ratat relansarea partidei la bara zdravănă a lui Coriolan Chiş.   

Gazdele au început curajos, cu un şut al lui Sas, reţinut de la vinclu de portarul oaspeţilor, pentru ca minutul 2 să aducă o ocazie rarisimă. Ban şi Boka au scăpat singuri, de la centru, Ban a ajuns pe şase metri dar a şutat peste poartă!

Contrar cursului jocului, însă, la un corner, Marius Ionescu, nemarcat, a reluat cu capul pe lângă portarul Hava (0-1). Istoria s-a repetat la al doilea corner al oaspeţilor. Mingea a survolat careul mic al gazdelor, Gal a căzut, mingea l-a lovit şi a ricoşat în propria poartă (0-2).

CS Oşorhei a avut iniţiativa şi în partea secundă, Unirea fiind extrem de periculoasă pe contraatac. Minutul 69 putea consemna relansarea jocului. Coriolan Chiş a şutat pe o recuperare, de la 25 de metri, portarul Sălăjan era bătut, dar mingea a izbit bara din dreapta. Ultima mare ocazie a aparţinut tot celor de la CS Oşorhei fiind irosită de Ovidiu Popa, al cărui şut din lovitură liberă a trecut la o palmă peste transversala porţii apărate de fostul portar al celor de la Oşorhei, Alin Sălăjan.

Cum Andrei Şumălan a fost suspendat după cartonaşul roşu primit la meciul cu ASA II Tg. Mureş, Remeş s-a accidentat la un antrenament din săptămâna partidei iar Petruţ nu s-a prezentat la ultimele antrenamente, Silaghi s-a trezit şi fără căpitanul Lorincz, accidentat şi el la antrenament. Astfel, mai problematică a fost rezolvarea situaţiei din centrul defensivei, datorită prezenţei în lot a unui singur fundaş central de meserie, Andrei Gal (născut 1999).


CS Oşorhei – Unirea Jucu (0-2)

Au marcat: M. Ionescu 15, Gal 27ag,

CS Oşorhei: Hava – R. Pop, Gal, Petricău, G. Cornea – Haş – Sg. Ban, Boka (43 Ov. Popa), Sas (65 Coriolan Chiş) - Chiş-Toie – Chişvasi (65 Groza). Antrenor: Gheorghe Silaghi.

Unirea Jucu: Sălăjan – Busăcan, Băchiceanu, Ionescu, Lupu – V. Pop, G. Dan – Rogozan, Bucur, Cubleşan (87 Neamţ)– Fertea (71 Al Pop). Antrenor: Alpar Meszaros.

Au arbitrat: Dorian Bârzuca – Alexandru Filip şi Alina Mihoc. Observatori: Nicolae China şi Sorin Ciotlăuş.   

În alte două partide disputate vineri în etapa a VII-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal, Metalurgistul Cugir şi ACS Comuna Recea au remizat cu scorul de 3-3, iar FC Bistriţa a întrecut cu 2-1, pe teren propriu, formaţia Recolta Dorolţ.

În clasament, CS Oşorhei ocupă în continuare penultimul loc, cu un singur punct.