Echipa bihoreană de fotbal CS Oşorhei a cedat, vineri, în deplasare, pe terenul celor de la Sănătatea Cluj, într-un meci ce a contat pentru etapa a 24-a a Ligii a III-a.

"Viruşii verzi" s-au impus cu scorul de 3-0 la finele unui joc în care "echipa bihoreană a fost călcată în picioare, la propriu", după cum a precizat ofiţerul de presă al CS Oşorhei, Victor Mihalcea. "Jucătorii lui Silaghi au fost scoşi pe braţe de pe teren!", a mai spus Mihalcea. Pop a suferit o accidentare gravă, la ligamentele colateral, iar Hava s-a ales cu o entorsă la fel de gravă. Culmea însă, cei care au încheiat jocul în zece au fost tot bihorenii, după ce Ferik a fost eliminat!

"Cea mai cuminte şi blajină echipă din Liga a III-a a venit de la Cluj de parcă s-ar fi întors din război, pe lângă jucătorii accidentaţi fiind şi "îngălbenită"", a mai spus Mihalcea.

Sănătatea Cluj a deschis scorul în minutul 29. La o recentrare din banda stângă, Coriolan Chiş, aflat departe de adversar, a calculat greşit traiectoria mingii, iar Andrei Ititesc a reluat cu boltă, în colţul lung.

În minutul 37, Răzvan Pop a fost atacat dur, cu talpa pe genunchi. A suferit o accidentare gravă (afectarea ligamentelor colaterale), dar arbitrul a dictat un simplu fault de joc! Silaghi a trecut la permutări după schimbarea lui Pop. Cu Bercea trecând vârf, Lorincz fundaş drepta, Ferik, retras în linia de mijloc etc. Cu un sfert de oră înainte de final, Ferik a primit al doilea galben şi a fost eliminat.

În minutul 77, Hava a fost primul la minge într-un duel cu Ceaca, atacantul clujean i-a pus piciorul pe gleznă... şi s-a acordat penalty! Hava a fost scos pe braţe, urlând de durere şi cu glezna cât o minge de handbal. Săvescu a fost introdus în poartă, dar nu a putut para la execuţia lui Lupu. Apoi, la numai două minute distanţă, gazdele au stabilit scorul final prin Gaşpar.

După acest joc, pentru antrenorul Gheorghe Silaghi va fi extrem de greu să creioneze o echipă pentru etapa viitoare, cu Hava şi Pop accidentaţi, iar Ferik suspendat. Cei doi fotbalişti răniţi au ajuns vineri seară la Urgenţă, la Spitalul Judeţean din Oradea.


Sănătatea Cluj – CS Oşorhei 3-0 (1-0)

Au marcat: Andrei Ititesc (29), Adrian Lupu (77 – pen.) şi Alexandru Gaşpar (79)

Sănătatea Cluj: Tudoran – Bucur, Matei, Negru, Misăraş – Vitan, Yuh, Ciupe, Lupu – Ceaca, Iitesc. Antrenor: Marius Semeniuc

CS Oşorhei: Hava (77 Săvescu) – R. Pop (37 Bercea), Buz, Mintaş, Chiş Coriolan (77 Cornea) – Haş, Petricău, Lorincz – Ferik – Ban, Gergely. Antrenor: Gheorghe Silaghi


Rezultatele şi marcatorii etapei a 24-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal:

Sănătatea Cluj - CS Oşorhei  3-0

Andrei Ititesc (29), Adrian Lupu (77 - pen.), Alexandru Gaşpar (79)

Unirea Jucu - ASA Târgu Mureş II  7-0

Paul Cubleşan (36 - pen.), Alexandru Pop (40, 59, 89), Flavius Dumbrăvean (45+5 - autogol), Andrei Banyoi (68, 90+2)

FC Zalău - Metalurgistul Cugir 2-4

Alexandru Pop (1, 59) / Ovidiu Stoianof (4, 82), Mădălin Popa (32), Alin Şuteu (73)

AFC Hermannstadt - CS Iernut  9-0

Petrişor Petrescu (17, 29, 71), Daniel Tătar (26, 38, 88), Radu Cristiu (59), Radu Necşulescu (68), Andrei Fotescu (87)

Gaz Metan Mediaş II - Avântul Reghin  1-1

Răzvan Trif (15) / Adrian Murar (50)

FC Bistriţa - Unirea Dej 0-3 (la masa verde)

Sâmbătă, ora 17:00

Recolta Dorolţ - Viitorul Ulmeni