CS Oşorhei, singura reprezentantă a judeţului Bihor din cea de-a treia ligă fotbalistică a ţării, se află în pline pregătiri pentru abordarea returului de campionat. Astfel, elevii antrenorului Gheorghe Silaghi au intrat vineri în cantonament la Băile Felix, unde vor sta până pe data de 11 februarie.

Reunirea echipei din Oşorhei în noul an a avut loc pe data de 16 ianuarie, iar prima etapă a pregătirilor s-a desfăşurat pe plan local, la bazele sportive din Alparea şi Oşorhei. Apoi, după o săptămână de acomodare, jucătorii au intrat în programul pregătirii centralizate, fiind cazaţi la Hotel Vital din Băile Felix. În cantonament, tehnicianul Gheorghe Silaghi conduce câte două antrenamente pe zi, unul la Baza Sportivă Tineretului din Oradea, unde jucătorii se antrenează cu mingea, iar celălalt în Pădurea de la Băile Felix, unde se pune accentul pe pregătirea fizică.

Antrenorii Gheorghe Silaghi şi Nicolae Petre au la dispoziţie un lot de 20 de jucători, dintre care 3 portari.

În această iarnă, echipa din Oşorhei s-a despărţit de anumiţi jucători însă. Astfel, Ovidiu Popa a plecat la o echipă din Liga a II-a din Ungaria, Bogdan Remeş la FC Bihor Legenda 1902, Boka la Unirea Jucu, Terebenţ a fost trimis la echipa a II-a a clubului din Oşorhei, iar la atacantul Groza s-a renunţat. Pe lângă aceştia au mai plecat: Petruţ Deac şi Cristopher Sas.

La capitolul veniri, principala noutate o constituie fundaşul Bogdan Mintaş. La el se mai adaugă însă fundaşul Cristian Buz, de la Viitorul Borş, mijlocaşul Andrei Ferik, de la FC Bihor Legenda 1902 şi atacantul Gergelyi Robert de la Viitorul Borş.

Conform antrenorului Gheorghe Silaghi, se intenţionează aducerea încă a unui jucător cu experienţă, care să acopere posturile de mijlocaş ofensiv – atacant.

În ceea ce priveşte seria jocurilor amicale, aceasta va cuprinde cinci partide. Primul meci de verificare va avea loc sâmbătă, la ieşirea din cantonament, în compania echipei de ligă a IV-a, Recolta Diosig. Apoi, pe 15 februarie este programată partida de la Arad cu formaţia de ligă a III-a, UTA Bătrâna Doamnă II, pe 18 februarie, un nou joc în deplasare, cu Bihorul Beiuş din Liga a IV-a. Miercuri, 22 februarie, CS Oşorhei, va întâlni din nou UTA Bătrâna Doamnă II, dar acasă, cum tot acasă va juca, sâmbătă, 25 februarie, cu Bihorul Beiuş, într-un joc revanşă.

Campionatul Ligii a III-a la fotbal se va relua pe data de 3 martie, iar CS Oşorhei are ca obiectiv evitarea retrogradării, "obiectiv realizabil, cu toate că politica echipei noastre este promovarea jucătorilor tineri", după cum a precizat antrenorul Gheorghe Silaghi.