Singura reprezentantă a judeţului Bihor în Liga a III-a, formaţia CS Oşorhei a fost repartizată pentru ediţia de campionat 2016-2017 în Seria a V-a, serie în care a activat şi în precedentul sezon.

Competiţia se va desfăşura tot în sistem fiecare cu fiecare, tur şi retur, prima etapă fiind programată pe 2 şi 3 septembrie 2016, de la ora 17.

Seriile I, a III-a, a IV-a şi a V-a din Liga a III-a sunt compuse din câte 15 echipe, iar programul a fost stabilit după tabelul de Berger 16, în timp ce Seria a II-a are în alcătuire în acest moment 14 echipe, dar ar putea avea tot 15 dacă va fi acceptată în campionat şi Farul Constanţa.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea programului jocurilor noului sezon din eşalonul al III-lea a avut loc, ca de obicei, la Sala Nicolae Dobrin a Casei Fotbalului, joi după amiază. La finalul campionatului Ligii a III-a prima clasată din fiecare serie va promova în Liga a II-a, în timp ce de retrogradat în Liga a IV-a o vor face echipele clasate pe locurile 13, 14 şi 15 din fiecare serie şi cel mai slab loc 12.

Din Seria a V-a, serie în care a fost repartizată singura echipă bihoreană, CS Oşorhei, mai fac parte formaţiile ACS Comunal Recolta Dorolţ, Viitorul Ulmeni, AFC Hermannstadt, FC Bistriţa (toate acestea nou-promovate), Avântul Reghin, Metalurgistul Cugir, Unirea Jucu, Sănătatea Cluj, ACS Comuna Recea, CS Iernut, Unirea Dej, FC Zalău, Gaz Metan Mediaş II şi ASA Târgu Mureş II (ultimele două echipe satelit ale cluburilor din Liga I, înscrise la invitaţia Federaţiei Române de Fotbal).

În prima etapă, la sfârşitul săptămânii viitoare, CS Oşorhei va juca în deplasare, pe terenul echipei Viitorul Ulmeni. În etapa a II-a va juca acasă, cu Avântul Reghin, iar în runda a III-a, din nou în deplasare, cu echipa din Iernut. Cel de-al doilea joc de pe teren propriu îl va avea în runda a IV-a, în compania celor de la Metalurgistul Cugir.


Programul primei etape din Seria a V-a a Ligii a III-a:

CS Iernut - ASA Târgu Mureş II
Avântul Reghin - Metalurgistul Cugir
Viitorul Ulmeni - CS Oşorhei
FC Bistriţa - Unirea Jucu
Recolta Dorolţ - ACS Comuna Recea
Gaz Metan Mediaş II - Sănătatea Cluj
AFC Hermannstadt - FC Zalău
Unirea Dej va sta.