Oraşul Kosice a găzduit, în perioada 30 aprilie – 2 mai, turneul inaugural al Interligii la futnet, competiţie ce reuneşte echipe de tenis cu piciorul din patru ţări, Cehia, Slovacia, Polonia şi România.

Deţinătoarea titlului, CS Tengo Salonta, a aliniat o formaţie tânără, fiind lipsit de aportul experimentatului jucător Georgel Bobiş. Echipa pregătită de Vasile Sorean sr. a avut un parcurs mai slab, încheind etapa inaugurală pe locul patru în următoarea formulă: Alex Sorean, Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Denis Purjea şi Bagosi Istvan.

"Se putea şi mai bine, dar pentru început nu e rău. Oricum campionatul e lung şi nu se termină cu sezonul regulat, ci abia începe cu play-off-ul", a declarat antrenorul formaţiei salontane.

Următorul turneu al Interligii va avea loc la Salonta pe 28 mai, organizatorii pregătind un spectacol sportiv de calitate cu ocazia zilelor municipiului.

Luna trecută, Tengo Salonta şi Victory Cluj-Napoca au participat la un puternic turneu internaţional găzduit de oraşul Vsetin din Cehia. La Asutin Cupa au fost prezente 20 de echipe din patru ţări, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. S-a jucat după regulamentul ceh (două căderi), Tengo Salonta reuşind să ajungă până în sferturile de finală. Echipa bihoreană a terminat în cele din urmă pe locul şapte, cea mai bună clasare obţinută de o formaţie din România la prestigiosul turneu de futnet.