Formaţiile bihorene de fotbal au obţinut două victorii, vineri, în ultima etapă din sezonul competiţional 2020-2021 al Ligii a III-a.

La Sânmartin, formaţia locală CSC a învins cu scorul de 2-1 echipa Someşul Dej (video), în timp ce pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola din Oradea, Luceafărul Oradea a reuşit surpriză, învingând cu 1-0  echipa CAO.

Meci cu 3 cartonaşe roşii

După eşecul de sâmbăta trecută, de la Bistriţa, CSC Sânmartin a încercat şi a reuşit să termine cu fruntea sus actualul sezon. Astfel, pe Stadionul Comunal din localitate, trupa bihoreană a întrecut cu scorul de 2-1 echipa din Dej, Someşul, după o partidă foarte interesantă, care pe lângă cele trei goluri a consemnat şi trei cartonaşe roşii, toate văzute de echipa oaspete, care în ultimele 10 minute a evoluat în doar şapte jucători de câmp.

După un joc echilibrat în debut, treptat cei de la CSC Sânmartin şi-au intensificat atacurile la poarta adversă, iar pe finalul primei reprize, în minutul 42, a reuşit să înscrie, prin Ionuţ Ban, cel care a reluat în poartă o centrare foarte bună venită de la Florin Pop.

Încă din prima repriză cei de la Someşul au rămas în inferioritate numerică, după ce, în minutul 38, Emanuel Negru a văzut al doilea cartonaş roşu, implicit şi pe cel roşu.

În partea a doua, pe fondul superiorităţii numerice, gazdele au continuat să fie mai periculoase, iar în minutul 55, nou-intratul în teren Cosmin Sîrbu a obţinut un penalty, care a fost transformat de Alexandru Sorian.

Cu avantajul de două goluri, dar şi cu om în plus, elevii antrenorului Cosmin Bodea au început să se relaxeze, iar în minutul 62, portarul Eduard Beke a gafat incredibil la o pasă înapoi primită de la Salif Nogo. Goalkeeperul bihorean a încercat să dribleze în faţa porţi. Nu a reuşit, iar Stefan Visic de la oaspeţi a profitat şi a trimis în poartă, reducând din handicap.

După acest gol, dejenii, deşi în inferioritate numerică, au prins curaj, au evoluat cu o mai mare dârzenie, lucru reflectat şi de cartonaşele galbene arătate de arbitrul maramureşean Răzvan Negrici, care în minutul 75 l-a eliminat şi pe celălalt fundaş central al Someşului, Alin Toma, tot pentru cumul de cartonaşe.

Nu au trecut decât şase minute, şi centralul partidei a mai eliminat un jucător de la oaspeţi, de această dată i-a arătat direct cartonaşul roşu căpitanului Ionuţ Dobrea, pentru injurii.

Deşi au avut trei oameni în plus pe finalul partidei, cei de la CSC Sânmartin nu au mai reuşit să înscrie, cu toate că şi-au creat câteva ocazii bune, iar partida s-a încheiat cu scorul de 2-1, rezultat care-i plasează pe elevii antrenorului Cosmin Bodea pe locul 5 la finalul campionatului, în Seria a 10-a.

"A fost un meci greu, cu toate că am condus şi am avut om în plus. La 2-0 i-am băgat puţin în joc, s-au agăţat apoi de orice şi ne-am făcut finalul mai greu, dar până la urmă este o victorie meritată şi e bine că încheiem campionatul cu o victorie", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei din Sânmartin, Cosmin Bodea.

Acesta a tras şi concluziile pentru comportarea pe întregul sezon al echipei sale: "A fost un campionat atipic, din cauza problemelor cu coronavirus, în tur, când am avut foarte multe probleme medicale din această cauză. Dar, eu cred că puteam avea câteva puncte în plus, cam 5-6 puncte, atunci când am pierdut sau am pierdut pe final. Sperăm însă ca în sezonul următor, prin aducerea câtorva jucători să ne propunem mai mult şi să tragem la primele trei locuri".

CSC Sânmartin – Someşul Dej 2-1 (1-0)

Au marcat: Ionuţ Ban (min. 42) şi Alexandru Sorian (min. 55 din penalty) / Stefan Visic (min. 61)

CSC Sânmartin: Beke – Andraş, Nogo, Lupşe, Arsene – Fl. Pop, M. Popa, Sorian, Ember, I. Ban – P. Suciu. Au mai intrat: Sîrbu, Sfîrlea, Dardai, M. Pop şi A. Pintea. Antrenor: Cosmin Bodea.

Someşul Dej: F. Bodea – Valea, Negru (min. 38 eliminat), A. Toma (min. 75 eliminat), Boerean – Creciunesc – Brumă, Dobrea (min. 81 eliminat), Colţa, Cifor – Visic. Au mai intrat: Butta, Maxin. Antrenor: Alexandru Szekely.

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş – jud. Maramureş) – Daniel Ştefan Lar (Baia Mare) şi Zsolt Kopriva (Carei).

Victorie de onoare pentru Luceafărul

La Oradea, pe Stadionul Iuliu Bodola, CAO şi-a luat adio de la acest sezon cu un meci în compania ultimei clasate, Luceafărul Oradea.

Cum partida nu a mai avut nicio miză pentru elevii antrenorului Florin Fărcaş, fotbaliştii de la Luceafărul au profitat şi au dat lovitura, reuşind să obţină o victorie de onoare pentru ei, a doua per total, în acest sezon.

Luceafărul s-a impus astfel cu 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză, de Filip Stajic, în minutul 38.

CAO 1910 Oradea a terminat, astfel, sezonul pe locul 4, cu 27 de puncte, în timp ce Luceafărul s-a situat la finalul campionatului pe locul al 10-a, ultimul în serie, cu doar 8 puncte.

Au obţinut dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga a II-a, Minaur Baia Mare şi SCM Zalău, faormaţii care au terminat pe primele două poziţii.

Rezultatele complete ale etapei a 18-a (ultima) din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

CSC Sânmartin – Someşul Dej 2-1
CAO 1910 Oradea – Luceafărul Orade 0-1
Progresul Şomcuta Mare – SCM Zalău 1-2
CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare 1-1
Sportul Şimleu Silvaniei – Unu Fotbal Club Gloria 1-1

Clasament final: