Formaţia CSC Sânmartin a părăsit sâmbătă ediţia din acest an a Cupei României, după ce a fost învinsă pe teren propriu de echipa de ligă a II-a Dunărea Călăraşi, care s-a impus cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în repriza a doua, prin Costin Petre în minutul 61.

Se poate spune însă că bihorenii au pierdut nemeritat, pentru că au dominat prima repriză şi, în general, şi-au creat mai multe ocazii decât adversarii. De altfel, elevii antrenorului Cosmin Bodea au trimis de două ori mingea în bară.

În prima repriză, după ce Zaluschi, de la oaspeţi, în minutul 10, a ratat o bună ocazie, din şase metri, bihorenii au trecut apoi la cârma jocului şi în minutul 14 au expediat mingea în bară, prin Ionuţ Ban. 

Ulterior, în minutul 23, şi Marian Arsene a prins un şut bun, de la 20 de metri, scos cu dificultate de portarul echipei din Călăraşi. Apoi, în minutul 36, Ionuţ Ban a şutat peste poartă, de la 25 de metri, pentru ca în replică, oaspeţii să aibă şi ei o bună oportunitate, în minutul 40, când  Ariel Lopez şi Zaluschi nu au putut trimite spre poartă, din 6 metri, deşi portarul era căzut şi în lateral. Lopez a preluat larg, iar apoi s-a încurcat de Zaluschi, care era căzut şi încerca şi el să dea în minge.

Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut echipei gazdă, în minutul 42, când Sergiu Pop a pătruns în viteză în careu şi a şutat din 7 metri lateral direct în pieptul coechipierului său Suciu, aflat lângă portar, la 3 metri.

În repriza a doua, după un început mai ezitant, oaspeţii au reuşit să marcheze în minutul 61, după ce  Sava a pasat pe culoar l-a lăsat singur cu portarul pe Costin Petre, care a tras din 15 metri, dar, deşi Eduard Beke a atins balonul, portarul bihorean nu a mai putut evita golul.

După primirea golului, Sânmartinul s-a trezit din nou şi a încercat să pună în pericol poarta adversă, dar nu a mai reuşit să înscrie. Spre exemplu, în minutul 63 Suciu a primit un balon în faţa careului mic, la 7 metri central, s-a aflat cu spatele la poartă, a tras din întoarcere, însă direct în piciorul adversarului care îl marca şi Dunărea a scăpat fără gol. 

În final, CSC a pus presiune pe adversar, sperând să egaleze, dar nu s-a mai întâmplat nimic pe tabelă, deşi în minutul 87 Sorian a prins un şut de senzaţie de la circa 25 de metri, când mingea a lovit tansversala. Astfel, partida s-a încheiat cu victoria echipei din Călăraşi, cu 1-0, echipă care se califică în optimile Cupei României.

"Mă bucur că am făcut un joc bun, a fost o partidă reuşită, băieţii s-au mobilizat. Nu am ce să le reproşez din punct de vedere al atitudinii. Cred eu că, cu puţină şansă, puteam să înscriem şi era altul rezultatul final. Să nu uităm totuşi că am întâlnit o echipă bună de ligă a II-a, dar noi am făcut un joc bun, am avut ocazii, am trimis de două ori mingea în bară. Nu am ce să spun, sunt supărat mai tare pe evoluţia din campionat, pentru că acolo am avut la fiecare meci patru – cinci ocazii şi nu am reuşit să înscriem", a declarat după partidă antrenorul echipei bihorene, Cosmin Bodea.

Şi preşedintele clubului din Sânmartin, Alexa Krenek, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei bihorene, afirmând chiar că a pierdut nemeritat.

"Eu consider că am pierdut nemeritat acest meci, dar asta e. Sigur, e final de sezon, am jucat cu o echipă de frunte din Liga a II-a şi eu zic că am făcut o bună propagandă fotbalului, cu meciul de astăzi. Noi am dominat prima repriză, şi teritorial şi din punctul de vedere al ocaziilor, am jucat bine în prima repriză. În partea a doua însă, pe fondul schimbărilor şi a faptului că golgheterul nostru a ieşit accidentat, s-au derglat un pic mecanismele din echipă şi am primit un gol aproape de cascadorii râsului. E păcat că nu am reuşit să marcăm, pentru că am avut ocazii bune. Ne-am fi dorit să mergem mai departe, dar rezultatul este cel care este", a afirmat Alexa Krenek, preşedintele clubului CSC Sânmartin.


CSC Sânmartin – Dunărea Călăraşi 0-1 (0-0)
A înscris: C. Petre (min. 61)
Stadion: Comunal (Sânmartin – Bihor);
CSC Sânmartin: Beke – Fl. Pop, Lupşe, Pintea, Arsene – Habakuk (min. 56 Ember) – Sfârlea (min. 71 R. Baciu), Sorian (cpt.), I. Ban – P. Suciu şi Sg. Pop (min. 46 I. Cuc). Antrenor: Cosmin Bodea
Dunărea Călăraşi: Krell – Andr. Rus, A. Lopez (cpt.), Ţenea, C. Petre – Acolatse, Candrea, Măd. Calu (min. 87 Rob. Ganea), Andr. Mihăescu – Zaluschi (min. 80 Caragea) şi C. Anghel (min. 46 S. Sava). Antrenor: Cristian Pustai


Şaisprezecimile de finală ale Cupei României:
(Partidele care au în dreptul lor "TV" vor fi transmise în direct la DigiSport, TelekomSport şi LookSport)
Vineri, 27 noiembrie
Chindia Târgovişte – Hermannstadt 5-3 (1-1 după 90 şi 120 de minute, 4-2 la lovituri de departajare) 
Progresul 1944 Spartac – Universitatea Craiova 0-5
Sâmbătă, 28 noiembrie
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Sepsi OSK 1-0
CSC Sânmartin – Dunărea Călăraşi 0-1
U Craiova 1948 SA – ASU Politehnica Timişoara 1-3
AFC Farul Constanţa – Academica Clinceni 2-1
Concordia Chiajna – FC Botoşani 0-2
Viitorul Pandurii – FC Argeş 1-0
Ora 18:00 ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ – FC Petrolul Ploieşti (TV)
Ora 20:45 Dinamo – Viitorul Constanţa (TV)
Duminică, 29 noiembrie
Ora 12:15 Ripensia Timişoara – AFC Astra  (TV)
Ora 13:30 ACS Huşana Huşi – Universitatea Cluj
Ora 17:30 FC Voluntari – Gaz Metan Mediaş (TV)
Ora 20:30 Politehnica Iaşi – CFR 1907 Cluj (TV)
Luni, 30 noiembrie
Ora 13:00 AFK Csikszereda – UTA Arad (TV)
Meciul SCM Gloria Buzău – FCSB  nu se dispută şi va fi decis la "masa verde" în favoarea echipei FCSB, în urma cazurilor de Covid de la formaţia buzoiană.