Fotbaliştii de la CSC Sânmartin se pregătesc pentru noua ediţie a campionatului Ligii a III-a, programată să debuteze pe data de 12 septembrie. Bihorenii s-au reunit încă de la 1 iulie şi se antrenează, la bazele sportive de la Sânmartin şi Sântion, sub comanda antrenorului principal Cosmin Bodea.

Acesta - ajutat de secundul Ciprian Fiter şi antrenorul cu portarii Nicolae Petre - are la dispoziţie un lot de 23 de jucători şi conduce în fiecare zi câte o şedinţă de pregătire, de luni până vineri, iar sâmbăta are programat câte un joc şcoală.

Faţă de lotul din sezonul trecut, CSC Sânmartin nu se mai bazează în noua stagiune pe Gal, Laza, Vancea şi Bodogae, care au plecat. în schimb, la capitolul sosiri figurează fostul jucător al celor de la FC Bihor, Ember, dar şi doi tineri fotbalişti de la UTA, care şi-au făcut junioratul la FC Bihor, la grupa pregătită de Lucian Ciocan. Este vorba despre mijlocaşul lateral Sfârlea şi fundaşul Dardai. Pe lângă aceştia, a mai venit un alt tânăr fotbalist, născut în anul 2000, Ştefan Kovari, care evoluează pe postul de fundaş dreapta şi care, în sezonul trecut, a făcut parte din lotul celor de la FC Universitatea Craiova (formaţie promovată în eşalonul II).

De asemenea, în aceste zile, cu CSC Sânmartin se pregăteşte şi fostul fotbalist al lui Dinamo, Ioan Filip, care după ce şi-a încheiat înţelegerea cu bucureştenii s-a întors acasă. "Nu se pune însă problema să evolueze la noi în următorul sezon. El se pregăteşte cu noi până va merge la noua lui echipă", a precizat Alexa Krenek, preşedintele clubului CSC. Originar din Ştei, Ioan Filip a jucat în cariera sa şi la Lotus Felix şi FC Bihor.

"Avem un lot echilibrat. Nu se pune problema să mai facem mari transferuri. Noi încercăm să ne orientăm spre juniori, dar dacă va vreun fotbalist bun, nu ne vom da înlături şi îl vom primi", a mai declarat, pentru BIHOREANUL, Alexa Krenek.

Preşedintele clubului din Sânmartin este nemulţumit de noul format ales de FRF pentru Liga a III-a, cu zece serii a câte zece echipe. "Fotbalul n-avea nevoie de această schimbare. Ligile inferioare au nevoie de un protocol prin care ori să nu se mai plătească aceste teste, care sunt destul de scumpe, ori să le plătească cineva, Minsiterul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii ori Federaţia Română de Fotbal. Aici trebuie lucrat, nu la ciopârţitul seriilor. Avem o problemă reală. Vor fi doar 18 meciuri tot sezonul. Cu alte cuvinte vom juca doar patru luni, iar opt luni vom sta. După ce vom face? Ce facem cu forma sportivă, cu forma fizică? Cum îi plătim pe jucători? Patru luni şi două înainte de competiţii, dar în rest? Se duce de râpă sportul, dacă decidenţii, inclusiv cei politici nu fac ceva pentru sport", a  declarat preşedintele clubului CSC Sânmartin.

Din toamnă, când va începe campionatul, echipa îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la Sânmartin, pe noua bază sportivă (lângă Stadionul Luceafărul), unde beneficiază de toate condiţiile şi unde a fost montată şi o tribună, cu 500 de scaune.