Formaţiile bihorene de fotbal din Liga a III-a, CSC Sânmartin şi Luceafărul Oradea, au susţinut sâmbătă jocuri de verificare, în vederea testării potenţialului pentru sezonul oficial care va începe peste două săptămâni.

Nou promovată în eşalonul al treilea, formaţia CSC Sânmartin s-a aflat la cel de-al doilea amical al verii. Elevii antrenorului Călin Cheregi au întâlnit de această dată formaţia Gloria Teuz Cermei din judeţul Arad, care face parte şi ea din liga a III-a. 

Meciul, care s-a desfăşurat pe terenul arădenilor, a fost câştigat de bihoreni, care s-au impus cu scorul de 4-2, după ce la pauză conduceau cu 3-0.
Fostul jucător al FC Bihor, Alexandru Sorian a reuşit o dublă în acest meci, Ovidiu Popa a marcat şi el o dată, cum de altfel a reuşit şi Beniamin Szabados.

Antrenorul Călin Cheregi a trimis de la început pe teren la CSC Sânmartin pe: Beke – Fl. Pop, S. Nogo, Lupşe, Arsene – Ov. Popa, I. Cuc, Tiponuţ, I. Ban – Sorian şi Sg. Pop. În repriza a doua au mai jucat însă şi: Barabaş, Biţiş – Pintea, Cl. Popa, Cr. Jurca, Habakuk, Cristea, Szabados şi Andraş.

Ajunsă şi ea în Liga a III-a, prin "bunăvoina" susţinătorului financiar, Nicolae Sarcină, care şi-a mutat echipa de ligă a II-a la Severin, lăsând Luceafărul în eşalonul III, formaţia ce poartă numele echipei care anul trecut evolua în liga secundă, a susţinut, la rându-i, un amical sâmbătă.

Spre deosebire de CSC Sânmartin, Luceafărul Oradea a evoluat pe teren propriu, în compania unei formaţii de ligă a IV-a, Olimpia Salonta, grupare pe care a întrecut-o cu scorul de 4-1.

Noul antrenor al Luceafărului este Dragoş Militaru, de 29 de ani, iar dintre jucătorii care au evoluat la formaţia de ligă a II-a au mai rămas Fl. Drăgan, Core, Prejmerean, Mitrică, P. Peter sau Paraschiv.

Cele patru goluri ale luceferilor au fost marcate însă de A. Paşca, Paraschiv, Prejmerean şi Ţepelea. Pentru echipa salontană, antrenată de Zoltan Vig, a înscris Perţ.

Luni, în jurul orei 15, cele două formaţii bihorene din Liga a III-a, Luceafărul Oradea şi CSC Sânmartin, îşi vor afla ordinea adversarilor pe care îi vor avea în noua ediţie de campionat. Ulterior însă, miercuri, CSC Sânmartin va evolua în turul II din Cupa României, la Satu Mare, cu Olimpia.