Deşi numărătoarea paralelă desfăşurată de UDMR era încă în plină desfăşurare, Cseke Attila, candidatul pentru funcţia de primar, şi-a recunoscut duminică noaptea înfrângerea în faţa reprezentantului USL, Ilie Bolojan. "După numărătoarea noastră, care este încă în desfăşurare, domnul Ilie Bolojan a obţinut 58,7% din voturi, iar eu 25,6%", a declarat Cseke într-o conferinţă de presă organizată după miezul nopţii.

Conform spuselor sale, procentele au rezultat în urma procesării proceselor verbale de la 10 din cele cele 143 secţii de votare din Oradea, Cseke fiind convins că de-a lungul numărării voturilor procentele sale vor fi în creştere. "Vom avea rezultate mai bune decât acum patru ani, ceea ce este un succes!", a spus el.

În ciuda înfrângerii, candidatul UDMR se consolează cu ideea că va scoate în faţa lui Ilie Bolojan un procent mai bun decât cel reuşit de Rozalia Biro în urmă cu patru ani, când actuala viceprimăriţă luase 19,98%.

Văzut ca principalul contracandidat al lui Bolojan, fostul ministru a spus că l-a felicitat deja pe câştigător. "L-am sunat, nu mi-a răspuns, aşa că i-am trimis un SMS de felicitare", a declarat UDMR-istul.

Ruperea punţilor de comunicare dintre Bolojan şi reprezentanţii Uniunii pare să confirme intenţia liberalului de a-i înlătura de la guvernarea locală în cazul în care va câştiga alegerile cu o majoritate confortabilă. Cseke, însă, vede îndepărtarea UDMR de la conducerea Primăriei ca pe o greşeală fără precedent. "Dacă s-ar întâmpla, această situaţie ar fi cea mai mare greşeală politică a unui primar, de a lăsa o comunitate de 25% nereprezentată în conducerea Primăriei. Dacă aş şti că mă ascultă, eu i-aş recomanda domnului Ilie Bolojan să nu facă acest lucru", a pledat udemeristul.

Pentru că nu a fost pus pe lista de consilieri locali a UDMR, Cseke Attila spune că după alegeri va reveni în Parlament. "O să îmi reiau activitatea ca senator. Nu e nicio problemă!", a spus Cseke.

În ciuda înfrângerii udemeristul priveşte înainte cu optimism: "nu vine sfârşitul lumii în Oradea sau în Bihor pentru că s-a dat acest rezultat, mai sunt zile şi în continuare..."