Cei doi miniştri au participat la redarea în folosinţă a Secţiei Chirurgie I şi Ortopedie I ale Spitalului Clinic Judeţean Oradea, unde din luna noiembrie au fost investiţi un milion de lei pentru recompartimentarea spaţiilor.

"Au fost recompartimentate toate saloanele de bolnavi, astfel încât să se respecte normele europene privind cubajul de aer şi suprafaţa pentru fiecare pat, s-au montat grupuri sanitare cu duşuri în fiecare salon, au fost instalate în fiecare salon sisteme de semnalizare pentru ca pacienţii să poată apela personalul medical, precum şi echipamente de oxigen, pentru ca la nevoie pacienţii să poată fi oxigenaţi de urgenţă. Fiecare salon are, de asemenea, telefon şi acces la internet, iar cele două secţii au şi supraveghere prin televiziune cu circuit închis", a spus managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, Florian Bodog.

Bodog a precizat că la o altă secţie, de Oncologie, au fost schimbate "deocamdată", instalaţiile de încălzire, uşile şi ferestrele, fiind reabilitate şi grupurile sanitare. "La această secţie, lucrările de modernizare vor continua", a mai spus managerul unităţii.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a declarat mulţumit de rezultatele investiţiei şi a afirmat că, de câte ori managerii de spitale vor avea asemenea iniţiative, conducerea Ministerului le va sprijini. "Orice iniţiativă în sprijinul bolnavilor este de susţinut", a spus Cseke.

Ministrului Sănătăţii i-a fost prezentat şi un computer tomograf primit ca donaţie de la un spital din insula britanică Man în cursul lunii ianuarie, însă acesta va fi pus în funcţiune mai târziu, deoarece încă nu a primit autorizarea din partea Comisiei Naţionale de Control a Activităţilor Nucleare.