Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au disputat în acest sfârşit de săptămână primele jocuri pe teritoriul României, de la reluarea activităţii, după ce competiţiile au fost oprite de pandemie.

Elevii antrenorului Cristian Achim s-au aflat la Cluj Napoca, unde vineri şi sâmbătă au întâlnit, într-o dublă amicală, rivala U BT Cluj. De fiecare dată s-au impus însă gazdele, vineri cu scorul de 84-72, iar sâmbătă cu 85-83.

În primul joc, cel de vineri, CSM CSU a început cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic și Valeika, dar ambele echipe au mizat pe formule de joc corespunzătoare Cupei României, adică au jucat în permanență cu câte doi jucători autohtoni, câte unul fiind sub 23 ani.

CSM-ul a alternat momentele bune de joc cu cele deloc inspirate, iar la jumătatea partidei Clujul conducea cu 46-38.

În repriza secundă, staff-ul orădean a rulat întreg lotul de jucători deplasat la Cluj-Napoca, iar scorul final a fost 84-72 pentru gazde.

De la CSM CSU, Aaron Broussard a fost principalul marcator, cu 16 puncte. Dragan Zekovic a înscris 15 puncte, iar Bobe Nicolescu și Arturas Valeika, câte 8 puncte.

Sâmbătă, în partida revanşă, CSM CSU Oradea a oferit o replică mai bună clujenilor, aceştia impunându-se la doar două puncte, cu scorul de 85-83.

Cristian Achim a început jocul în aceeaşi formulă, cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic și Valeika, dar nivelul de intensitate al roș-albaștrilor a fost mai bun. Bihorenii au şi preluat, de altfel, inițiativa pe tabela de marcaj. După ce la finele primului sfert CSM-ul conducea cu 24-20, în pauza mare s-a intrat chiar cu un avantaj mai mare pentru orădeni, 52-47.

În partea a doua însă, disputa a fost mult mai tensionată, cu un joc „extrem de fizic, de cele mai multe ori peste limita regulamentului”, după cum precizează clubul orădean, pe site-ul oficial. Clujul a trecut în avantaj înaintea ultimului sfert, scor 68-65, iar CSM-ul a rămas în ultimele șapte minute fără Fometescu, acesta fiind descalificat pentru cinci greșeli personale.

În partida de sâmbătă, Aaron Broussard a marcat 19 puncte, Giordan Watson 15, iar Arturas Valeika a terminat cu 13 puncte.

Pentru CSM CSU urmează acum o nouă dublă amicală, de această dată acasă, cu BCM U FC Argeş, săptămâna viitoare, joi şi vineri.