Baschetbaliştii orădeni de la CSM CSU au obţinut, luni seara, o victorie categorică, în primul meci al finalei mici cu BCM U FC Argeş Piteşti, din lotul căreia, însă, trebuie precizat, au lipsit patru jucători de bază din cauza unor accidentări. Scorul final a fost 110-59.

În Arena Antonio Alexe a fost mai puţină lume decât la meciurile din seria semifinală cu CSO Voluntari, când orădenii sperau că echipa lor va ajunge în finala Ligii Naţionale. Nici atmosfera n-a fost aceeaşi, cu atât mai mult cu cât în niciun moment al partidei cu echipa din Piteşti nu a existat vreun dubiu că aceasta va fi adjudecată de orădeni. 

Elevii lui Cristian Achim au jucat totuşi "tare", reuşind câteva faze spectaculoase – mai ales prin Mark Ogden jr. - şi înscriind 110 puncte, un scor la care rar se ajunge în această fază a competiţiei.

De asemenea, tehnicienii orădeni, Cristian Achim şi secundul Radovan Markovic, au trimis pe teren, mai ales în partea a doua a meciului, în special jucătorii români, inclusiv tineri: Marinău, Fometescu, Nicolescu, Vescan, Baciu.

Pe reprize s-a consemnat: 30-13, 33-15, 23-17 şi 24-14.

"Eu mă bucur pentru victorie. Este foarte important că am reuşit să ne motivăm pentru această serie după dezamăgirea înfrângerii din semifinale. Mărturisesc că este foarte greu în aceste condiţii. De aceea mă bucură prestaţie echipei noastre. Nu este mai puţin adevărat faptul că adversarul întâmpină probleme de efectiv majore. Astfel, misiunea echipei din Piteşti a devenit foarte dificilă, însă noi trebuie să ne vedem de drumul nostru. Avem în continuare nevoie de încă o victorie pentru a termina acest sezon pe podium şi în zona medaliilor. Urmează un meci la Piteşti. O nouă deplasare lungă şi într-un loc în care am avut probleme în acest sezon. Îmi doresc să câştigăm, dar e limpede că va trebui să rămânem concentraţi", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei bihorene, Cristian Achim.

În jocul de luni seara, Cătălin Baciu a fost principalul marcator de la CSM CSU Oradea, cu 18 puncte. L-a urmat Nikola Markovic, cu 15 puncte, Tudor Fometescu, autor a 14 puncte, şi Alex Gavrilovic, cu 12 puncte. De la echipa piteşteană cel mai eficace a fost Mladen Jeremic, cu 16 puncte.

După victoria din Arena Antonio Alexe, seria se mută la Piteşti, pentru meciul al doilea al finalei mici, programat joi de la ora 17:30. Dacă CSM CSU Oradea îl va câştiga şi pe acela, va obţine medaliile de bronz al acestei ediţii a Ligii Naţionale. Dacă argeşenii vor reuşi victoria, atunci se va ajunge în meciul 3, care va avea loc duminică, 29 mai, de la ora 17:30, la Oradea, în Arena Antonio Alexe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!