Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au programat miercuri seara un meci jubiliar. Este vorba despre partida din Germania, cu echipa Niners Chemnitz, liderul Grupei N din FIBA Europe Cup. Partida reprezintă meciul cu numărul 100 în cupele europene pentru formaţia orădeană.

În cele 99 de jocuri susţinute până acum în competiţiile continentale, roş-albaştrii au obţinut 47 de victorii și au suferit 52 de înfrângeri.

Partida din Germania, de la Chemnitz, va avea loc cu începere de la ora 20 şi va putea fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA The Basketball Channel.

Pentru elevii antrenorului Cristian Achim urmează o dispută dificilă, cei de la Niners fiind liderii autoritari ai grupei, cu 3 victorii din 3 partide. De partea cealaltă, CSM CSU Oradea are o victorie şi două înfrângeri în primele trei etape ale grupei, bilanţ care o plasează pe locurile 2-4, la egalitate cu ZZ Leiden şi Itelyum Varese.

Reamintim că orădenii au suferit o corecţie serioasă în ultima dispută europeană, săptămâna trecută, în Italia, cu cei de la Varese, scor 81-100, în timp ce germanii de la Chemnitz s-au impus şi mai clar, cu scorul de 88-58, în disputa cu olandezii de la ZZ Leiden.

„Meciul de la Chemnitz, chiar dacă unul jubiliar, se anunță extrem de dificil pentru echipa orădeană. Aceasta parcurge o perioadă modestă din punct de vedere al formei sportive. Ea pare să se prelungească, ultimul joc cu adevărat bun al bihorenilor datând din urmă cu o lună, atunci când au învins la Pitești. De atunci, chiar dacă au înregistrat trei victorii din cinci apariții, sportivii antrenați de Cristian Achim au rămas profund datori la absolut toate capitolele”, scrie site-ul oficial al clubului bihorean în avancronica acestei partide.

Faptul că echipa germană este una extrem de redutabilă reiese şi din bilanţul de până acum din acest sezon al FIBA Europe Cup, unde înregistrează nouă victorii şi nicio înfrângere.

În meciul tur, de la Oradea, Niners s-a impus clar, cu scorul de 95-79.

Antrenorul Cristian Achim nu se va putea baza nici la meciul de miercuri seara din Germania pe serviciile jucătorului Nikola Markovic, care încă nu este complet refăcut.

De partea cealaltă, lotul echipei din Chemnitz cuprinde o serie de jucători cu mare experiență, talie impresionantă și disponibilitate la efort. „Totul completat de un potențial ofensiv remarcabil și o chimie pe măsură între jucători”, după cum mai notează site-ul clubului CSM Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!