Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au continuat seria victoriilor din actuala ediţie de campionat, impunându-se, sâmbătă, şi în ultimul joc pe care l-a disputat în această săptămână la Timişoara.

Formaţia bihoreană a întâlnit de această dată echipa CSM Focșani, în cel de-al doilea joc de la Turneul 12 al Ligii Naţionale.

Aşa cum era de aşteptat, CSM CSU a obţinut o victorie fără probleme, adjudecându-şi partida la o diferenţă de 24 de puncte, cu scorul de 83-59.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul în formula: Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika.

Cu toate că cei de la Focșani au marcat primii, conducând cu 5-0, roş-albaştrii au reacţionat şi au întors situaţia de partea lor, însă jocul nu a fost la cel mai înalt nivel. În prima pauză CSM CSU a intrat în avantaj cu patru puncte, scor 17-13.

Debutul sfertului secund a fost modest pentru trupa bihoreană, fapt de care au profitat adversarii, care au revenit la conducere pe tabelă. Totuşi, „leii roşii” au început să-şi revină şi au realizat un parţial de 16-4, iar în pauza mare au intrat la conducere cu nouă puncte, scor 37-28.

Deşi la începutul secvenţei a treia elevii antrenorului Cristian Achim şi-au mărit avansul, focşănenii au reacţionat şi s-au apropiat la o singură posesie pe tabelă. Au ieşit la rampă apoi Holt, Broussard și Zekovic, cu aruncări reuşite de la distanţă, iar până la ultima pauză avantajul CSM-ului bihorean a crescut la 13 puncte, scor 61-48.

Ultimele zece minute au adus noi realizări pentru Green și Zekovic, iar „leii roşii” au ajuns să conducă cu 17 puncte. Deşi cei de la CSM Focşani nu au renunţat la luptă, experienţa şi calitatea în plus a roş-albaştrilor şi-au spus cuvântul, finalul de joc fiind controlat de CSM CSU, care în cele din urmă s-a impus la o diferenţă de 24 de puncte, cu 83-59.

De această dată, Dragan Zekovic a fost cel mai eficace jucător al echipei orădene, el totalizând 23 de puncte. L-a secondat Stephen Holt, autor a 19 puncte, în timp ce Garlon Green a încheiat cu 14 puncte. De la CSM Focşani, Jimmie Taylor a fost cel mai prolific, cu 20 de puncte marcate.

Succesul de sâmbătă de la Sala Constantin Jude din Timişoara a reprezentat pentru trupa bihoreană cea de-a şasea victorie consecutivă, dar și a noua în ultimele zece apariții oficiale, după cum precizează site-ul oficial al clubului.

În campionatul Ligii Naţionale, CSM CSU a ajuns acum la un bilanţ de 16-5 şi ocupă locul al 4-lea al ierarhiei la zi.

Pentru bihoreni urmează acum deplasarea la Tel-Aviv, pentru turneul final al FIBA Europe Cup, care va avea loc în perioada 23-25 aprilie.

Vezi mai jos meciul dintre Oradea şi Focşani: